Zöldséges tésztasaláta

2011. 07. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 csomag színes, orsó tészta (durum lisztből készült)

2-3 db sárgarépa

½ kg tehéntúró

1-2 db kaliforniai paprika (piros)

3-4 db közepes méretű paradicsom

1-2 db közepes méretű kígyó uborka

15-20 dkg füstölt sajt

15-20 dkg gépsonka

1-2 csomag olívabogyó (magozott)

1-2 csomag újhagyma

olíva olaj

szárított zöldfűszerek:

bazsalikom

oregánó

Elkészítés:

Tésztát megfőzzük a szokásos módon, félre tesszük hűlni. Közben meglocsoljuk olíva olajjal, megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel (kb.3 evőkanál fűszerenként) és óvatosan átkeverjük.

A zöldségeket megmossuk, összeaprítjuk, felkockázzuk. A sárgarépát és a füstölt sajtot lereszeljük, sonkát szintén felkockázzuk. Miután végeztünk az aprítási folyamatokkal, az egészet óvatosan egy nagyobb méretű tálban összekeverjük, hogy minden összetevő elkeveredjen.

Tippek és a tapasztalat:

Paradicsomból és az uborkából a magvas részeket érdemes eltávolítani mert eláztatja a tésztát. Sózni csak a közvetlen fogyasztás előtt érdemes, mert a zöldségek levet eresztenek, inkább a tészta főzővízét sózzuk jobban.

Összekeveréshez egy nagyobb tálat válasszunk mert elég nagy adaggal kell dolgoznunk. A hozzávalók mennyiségétől ízlés szerint eltérhetünk.  Ehhez a salátához kiválóan alkalmasak a különböző öntetek (pl. joghurtos, kapros öntet). Érdemes a hűtőszekrényben egy napig pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.  Hűtőszekrényben napokig eltartható.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top