Semmitmondó csodahoroszkópok?

2011. 07. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A jövő titkaira mindenki kíváncsi, így talán az sem meglepő, hogy horoszkópot is megszámlálhatatlanul sok ember olvas. Míg sok évvel ezelőtt jobbára csak a tévéújság hasábjain kaptunk néhány mondatos információt csillagjegyeinkről, addig ma már tömegestől árasztják ránk horoszkópok százait, melyek láttán néha már azt sem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk. Hát, íme néhány csodahoroszkóp a netről, ami az előbb említett kategóriába esik.

Villanykörte horoszkóp: azt boncolgatja, hogy egy villanykörte kicseréléséhez a csillagjegyek szerint vajon hány ember szükségeltetik? Az, hogy nevetünk az egészen, egyértelmű, viszont haszna is van: lebutított módon ugyan, de világos képet kapunk az egyes jegyek problémamegoldó képességéről…

Kutyások horoszkópja: állítólag az embert nem csak az alapján lehet megismerni, hogy milyen kutyát tart, de arról is, hogy kis kedvencének milyen nyakörvet és pórázt választ. Természetesen egyéb titkokra is fény derül, például hogy mi alapján válasszunk házőrzőt, buta legyen vagy okos, egyáltalán legyen-e?

Kisállat horoszkóp: jelmondata: „Ismerd meg jobban állataidat!” Mindegy, hogy kutya, cica, óriáskígyó, szőrös-e, avagy tollas a kedvenc, érdemes mindent tudni személyiségéről – már ha ismered a pontos születési dátumát! Hősiesen bevalljuk, hogy környezetünkben ezt igen kevesen tudják háziállataikról, de valószínűleg így is maradéktalanul boldog és harmonikus a kedvenc és a gazdi közötti kapcsolat…

Nyári kajahoroszkóp: a nagy melegben mindenki arra törekszik, hogy minél könnyebb és egyszerűbb, lehetőleg hűsítő ételeket fogyasszon, de vajon jól teszik? A „Mit egyél nyáron?” horoszkóp rávilágít arra, hogy csillagjegyed szerint mivel kellene teletömnöd a bendődet, mielőtt meghódítod a napsütötte strandot!

Fogyókúra horoszkóp: valószínűleg azoknak készült, akik nem fogadták meg a „Nyári kajahoroszkóp” tanácsait és bizony zsírúszógumikkal felszerelkezve próbálnak kétségbeesett lépéseket tenni a fogyás érdekében. Na tessék! Itt megmondják, hogy születési dátumod alapján milyen diétába vágj bele, és mit egyél a zsírpárnák leolvasztása érdekében! Próbálkozni persze lehet, de annyit azért elárulhatunk: horoszkóptól függetlenül akaraterőnket is aktivizálni kell hozzá!

Kabala horoszkóp: emlékeimből előtörtek a fiatalkori évek, amikor plüssfigurák tucatjaival árasztottam el a szobámat, melyekhez természetesen külön-külön varázserő is társult, és éppen az adott helyzettől függően egyet-egyet időnként magammal cipeltem. Lehet, hogy azért nem használtak, mert az sosem jutott eszembe, hogy horoszkópom szerint válasszak? Mindenesetre azóta már ilyen irányú ismereteket is szerezhetsz, hiszen speciális horoszkóp készült a tárgykörben: kinek, milyen kabala kell? Egyáltalán kell-e?

Buli horoszkóp: Nem tudod eldönteni, hogy hova menj a hétvégén bulizni? A buli horoszkóp majd megmondja! Az általunk meglelt változat hosszasan taglalja, hogy az egyes csillagjegyek hol érzik a legjobban magukat, és hol tudják teljes mértékig felszabadult tánccal eltölteni az estét, éjszakát. A készítők azonban nem állnak meg ennyinél, hiszen mi is lenne egy hétvégi buliból, ha nem lel rád a nagy Ő, a sokadik nagy Ő… Szerelmi horoszkóppal is megspékelték a dolgot, így két legyet üthetsz egy csapásra!

Természetesen ezek mindössze a horoszkóptenger apró cseppjei, melyeket kiragadtunk a nagy egészből csakis azért, hogy tájékoztassunk benneteket: ilyen is van… Néhol telibe találnak, néhol általánosítanak, és van úgy, hogy csak szórakoztatnak. Ti elhiszitek, hogy igazak?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top