Tisztítsd meg az élettered!

2011. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Vannak esetek, amikor úgy érezzük, energiáink teljesen lemerültek, és ezen sokszor még egy kiadós alvás sem tud segíteni. A probléma összetett, nehéz megállapítani a pontos okokat, azonban több megoldása is létezik: ilyen például egy kiadós tértisztítás, ami a lakásunkból kitakarítja a negatív energiákat! Íme, néhány tipp, hogyan láss hozzá!

A tértisztítás előtt mindig takarítsd ki a lakást és dobd ki a felesleges kacatokat, évek óta nem használt holmikat, sérült, törött tárgyakat. Ezek mind megkötik a negatív energiákat, ellenben a pozitív energiákat nem hagyják szabadon áramolni. Ha valaki csak ezt az egy lépést megteszi, máris jobban érezheti magát, hiszen a tisztaság és a rend már maga is eléri azt a hatást, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban. Ha ettől többet is meg akarsz tenni a harmonikus élettér kialakításáért, akkor vess be más módszereket is!

Ősi módszerek

A tértisztítás ősi módszerei közé tartozik a só és a fokhagyma alkalmazása, bár ma már ettől sokkal egyszerűbb eszközöket is használhatunk. A fent említett két anyag állítólag magába szívja a negatív energiákat, így többen alkalmazzák például a szobák sóval való behintését vagy a terület apróra vágott fokhagymával való körberakását, természetesen különös figyelmet fordítva a sarkokra, ahol különösen sok negatív energia szokott megtelepedni. A sót - melyet egyébként kristályok megtisztítására is alkalmazhatunk - és a fokhagymát egy ideig a területen kell hagyni, majd alaposan felporszívózni, összeszedni.

Gyertya, füstölő, csengettyű

Különösen a feng shuiban alkalmazzák előszeretettel a füstölőket, gyertyákat és a tibeti csengőket egy adott terület megtisztításához, de ilyen irányú előzetes tanulmányok nélkül is bátran belevághatunk. Ha a füstölő mellett döntünk, legjobb választás a zsálya, mellyel a takarítás után járjuk körbe a lakás minden pontját. Esetleg gyertyával is kombinálhatjuk a módszert, ilyen esetben gyújtsunk minél több helyen fehér gyertyát és hagyjuk minél tovább égni, közben pedig teremtsünk nyugalmas környezetet, relaxáljunk, meditáljunk. Bár nem annyira elterjedt módszer, de a tibeti csengők használatával is tisztíthatjuk életterünket. A feng shuiban a szoba legszélén körbejárva egyet-egyet csengetnek. A csilingelés rezgésének hatására a negatív energiák átrendeződnek, a tér „lenyugszik”, felfrissül.

Illóolajok

A füstölő mellett talán az egyik leghatásosabb módszer, ha illóolajakat párologtatunk a lakásban. Ezzel igen összetett hatás is elérhetünk, hiszen egy illat több szinten is hatást gyakorolhat ránk. A terek megtisztításához itt is elsősorban a fűszeres, kámforos illatjegyeket tartalmazó zsálya ajánlott, de ha még inkább fel szeretnénk frissíteni lakásunkat, citromot, eukaliptuszt  is használhatunk. A nyugalmat leginkább a levendula párologtatása teremti meg, melyet akár az előbb említett olajok kombinálásával is alkalmazhatunk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top