Szösszenetek az orvostudományból

2011. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Néhány szösszenetet gyűjtöttünk össze az orvostudomány csodái közül, melyeket így vagy úgy sikerült is bizonyítaniuk. Lássuk a legérdekesebb dolgokat, szépen sorjában!

A kömény hatásos gyomorégés ellen. Sok esetben jól bevált a gyógynövény-teakeverék köményből és patika párlófűből. Ennek egyenlő arányú keverékéből egy evőkanálnyit negyed liter forró vízzel öntsünk fel, hagyjuk állni 10 percig, szűrjük le, majd langyosan apró kortyokban fogyasszuk. A jó házasság szellemileg és testileg is egészségesen tart. A Cardiffi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a hölgyeknél a jó házasság különösen a pszichikai zavarokat előzi meg. A férfiakat ezzel szemben a bizalmas párkapcsolat gyakran megóvja a belgyógyászati panaszoktól, mégpedig azáltal, hogy a feleség egészségesebb életstílusra készteti.

Túlfűtött helyiségekben lakni hizlal. A Londoni Egyetem kutatói azt állapították meg, hogy ha a lakás, vagy a munkahely túlfűtött, csökken az energiafelhasználás, melyet a test hőmérsékletének fenntartására fordít. Ezenkívül a szervezet elveszíti a képességét arra, hogy önállóan meleget termeljen. A felhasználatlan energia pedig zsírrá alakul. A lomha emberek sokkal gyorsabban öregednek. Egy testileg aktív élet viszont az öregedési folyamatot lényegesen fékezi, állapították meg angol kutatók. Aki rendszeresen lemond a lift használatáról, kerékpározik, vagy sétálni megy, testét tíz évvel tovább tudja fiatalon tartani. Igen jó még az úszás, a kocogás és a tenisz. A tartós gyűlölködés a szívünkre mehet. Akinek minden nap gyűlölködő szomszédokat vagy kollégákat kell elviselnie, rendkívül egészségtelenül él. A tartós gyűlölködés károsítja a szívet, és még infarktust is okozhat. Rosszabb esetben az egészségünk érdekében inkább változtassunk foglalkozást vagy lakhelyet. A későn ébredők ősgénjeiben hiba van. Minden negyedik embernek van egy génhibája, amely későn kelővé, vagy pedig extrém módon korán kelővé teszi őt, állapították meg berlini kutatók. Az ősgénekben található hiba miatt az ember biológiai ritmusa ellenében él. Gyakran alváspanaszok és pszichikai megbetegedések jelentkeznek a későbbiekben. Lehet-e a rágógumitól felfújódni? Ez tényleg megtörténhet, mert ha a rágógumi édesítőanyagként szorbitot tartalmaz, egyes emberek, akiknek érzékeny a bélrendszerük, erre negatívan reagálhatnak. Az édesítő hatására gyorsan elszaporodnak a bélbaktériumok, és bélgázokat termelnek, ennek következménye a felfújódás. Ilyenkor próbáljunk ki egy másik rágógumi fajtát, vagy szokjunk le a rágózásról.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top