Apa besegít otthon?

2011. 07. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A házasságban illetve párkapcsolatban élő anyukák fele úgy érzi, mintha egyedülálló anya lenne, mert a partnere nem segít be eleget a házimunkába. Két igen ismert külföldi női magazin a ForbesWoman és a TheBump.com által készített felmérés szerint a házasságban illetve párkapcsolatban élő anyukák fele úgy érzi, mintha egyedülálló anya lenne, mert a partnere nem segít be eleget a házimunkába.

A felmérést azért indították, mert egyre több anyuka panaszkodott, hogy nehéz, sokszor majdnem lehetetlen egy vagy több kisgyerekről gondoskodni úgy, hogy még dolgozik is mellette, vagy, hogy a férje csak nagyon későn ér haza.

A megkérdezett hölgyek háromnegyede dolgozik is, és emiatt még leterheltebbnek érzi magát. A Time magazin egyik szerkesztője,  Bonnie Rochman szerint azonban a fő probléma, hogy a nők nem mondják el a problémáikat a párjuknak, csak egymásnak panaszkodnak. „ Én, ha fáradtnak érzem magam, minden rosszérzés nélkül adom a férjem kezébe a szennyest, ők nyílván nem teszik ezt. Ez nem véletlen. Mindenki szuperanyu akar lenni. Mindenki igyekszik a lehető legalaposabban elvégezni az otthoni teendőket még akkor is, ha ez már meghaladja a képességeit. Eleinte nekem is furcsa volt, hogy átengedjem a házimunkát a férjemnek, de idővel megszoktam.” - foglalta össze Bonnie.

Az, hogy a szülők nem töltenek elég időt a gyermekükkel sokkal nagyobb probléma világszerte. Egy 2008-as felmérés szerint az apukák mindössze átlagosan napi egy órát töltenek a csemetéikkel, míg az anyukák esetében legalább napi 3 óráról beszélhetünk.

Mi a véleményetek? Ti megosztjátok a házimunkát a párotokkal?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top