Hogy befolyásolja a Hold életünket?

2011. 07. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az aktuális holdfázisok nagy hatást gyakorolnak életünkre, mindennapjainkra, melyet már tudományos kutatások is igazoltak. Tartsatok velünk egy holdbéli barangolásra, és vizsgáljuk meg közösen, mit és mikor érdemes tennünk, hogy sikereket érjünk el: természetesen mindezt a Hold változásaihoz igazítva!

Újhold

A holdciklus kezdete, ilyenkor a Hold egy vonalban helyezkedik el a Nappal. Az újjáéledést, megújulást szimbolizálja, így az asztrológusok tanácsa szerint ilyenkor kell új dolgokba belekezdeni, hiszen terveinket így nagyobb eséllyel tudjuk majd megvalósítani. Újhold idején sokkal több időt kell pihenésre, alvásra fordítani, hiszen a megújuláshoz szükséges energiák ezáltal még jobban aktivizálódnak, és a Hold erejével összefogva sikereket érhetünk el.

Növő hold

A Hold növekvő fázisa majdnem két hétig tart, ez az időszak szintén az új dolgok elindítását támogatja, segíti a testi, lelki fejlődést. A szervezetünk ilyenkor sokkal jobban odafigyel a tárolás funkcióra, így nemcsak a vitaminok szívódnak fel gyorsabban, de bizony a plusz kilók is könnyebben rárakódnak az emberre. A fogyókúrát halaszd későbbre, hiszen ilyenkor jóval nagyobb vágyat érzünk a nassolás iránt!

Telihold

Csak egyetlen éjszaka, de energiája előtte és utána is nagy hatást gyakorol ránk. Az önmegvalósítás és az alkotás időszaka ez, a test és szellem ilyenkor éri el teljesítőképessége csúcspontját. A tapasztalatok szerint teliholdkor az immunrendszer valamelyest meggyengül, minden szempontból érzékenyebbé válunk, több konfliktussal is szembe kell néznünk. Bár a szakemberek ilyenkor sok pihenést ajánlanak, ezt mégis sokan nem tudják megtenni, hiszen többeknek okoz gondot ezen az éjszakán az alvás.

Fogyó hold

A Hold egyre kisebb „C” alakú sarlója a megtisztulást segíti elő, mindentől amit el szeretnénk engedni, amitől meg akarunk szabadulni ezen időszak alatt  válhatunk meg a leghatékonyabban. Ilyenkor a leghatásosabb a fogyókúra, a kozmetikai tisztító kezelések, méregtelenítés, de sokan a hajvágást, takarítást is így időzítik. Ha régi rossz szokásoktól, függőségektől szeretnél szabadulni, csakis erre a holdfázisra ütemezd, hiszen ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy sikerrel jársz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top