1 millió óvszer Dél-Afrikának!

2020. 03. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jelenleg a világon összesen 48 millió jegyzett AIDS-beteg él, és ki tudja, hány a „jegyzetlen”. A legfertőzöttebb ország Dél-Afrika, ahol majd' 6 millió a HIV-pozitívak száma. Épp ezért nem csak sporttörténelmileg fontos, hogy a világbajnokság idén a fekete kontinensen lelt hazára.

Az afrikai népeknek már régóta égető szüksége lenne a segítségre, amit a gazdagabb országok kisebb-nagyobb sikerrel igyekeznek is megadni. Ennek jegyében a vébé ideje alatt több akció is zajlik, mely az ott élők, illetve a fociünnep alatt odalátogatók egészségét igyekszik megóvni. Az Egészségügyi Minisztérium munkatársai az AIDS  és egyéb szexuális úton terjedő betegségek megelőzésének érdekében 1 millió óvszert osztottak szét közel 100 dél-afrikai szállodában. Az akcióhoz később a fokvárosi hoteltulajdonosok is csatlakoztak, akik 160 ezer kondommal járultak hozzá a kezdeményezéshez.

A világ nagy lelkesedéssel üdvözölte Dél-Afrikát, mint az egyik legjelentősebb sportesemény méltó házigazdáját, hiszen a kontinens számos országa hozzájárult már egy-két profi játékossal ahhoz, hogy a világ focija még élvezhetőbb és látványosabb legyen. Reméljük, a lelkesedés nem csak idáig terjed majd, és a nagy eseménynek egyéb, hosszabb távú eredményei is lesznek!

Forrás: találka.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top