Állati képek – a kihalás szélén…

2011. 07. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fotóművészek számtalanszor tűznek zászlajukra nemes célokat és képeikkel próbálják felhívni az emberiség figyelmét olyan problémákra, melyek megoldása egyre fontosabb lenne. A most következő galéria anyaga is ilyen célt szolgál: az alkotó kihalás szélén álló állatokat örökített meg…

Eric Isselée belga fotóst mindig is szenvedéllyel töltötte el az állatok birodalma és a természet világa, egyrészről azért mert munkája miatt rengeteget utazik. Első útja során Afrikában a veszélyeztetett fajokat vette számba, így elkészítette az „Élet fehérben” című sorozatát, hogy felhívja a figyelmet azokra az állatokra, melyek száma évről-évre egyre fogy. Munkája során eddig több mint 450 féle állatot kapott lencsevégre, melyekről csaknem tízezer alkotás született.

 

Eric célja kettős: egyrészről a figyelemfelkeltés, másrészről pedig dokumentálni a jövő nemzedékének azokat a fajokat, melyeket élve lehet hogy ők már nem nézhetnek meg. Az alkotásokat a művész folyamatosan értékesíti, az ezekből származó bevételt pedig állatvédelemmel foglalkozó karitatív szervezeteknek ajánlja fel, hogy munkájukat segítse.

                         



Szerző

donna.hu



Scroll to Top