Vitorlát fel!

2011. 07. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1987-ben, egy hatalmas vihar után kezdődött… Iain Tolhurst összegyűjtötte a letört ágakat, kidőlt fákat a pusztítás után, majd hajót kezdett építeni.



 



 



1987-ben, egy hatalmas vihar után kezdődött… Iain Tolhurst összegyűjtötte a letört ágakat, kidőlt fákat a pusztítás után, majd hajót kezdett építeni. 24 évvel és 22 ezer munkaórával később pedig vízre szállt a Temzén a saját maga készítette vízi járművön.












Az 1987 októberében tomboló vihar után a környéken lakók többsége azonnal a biztosítóját tárcsázta, kivéve a fent említett úriembert. Ő meglátta a lehetőséget a történtekben – hogy végre valóra válthatja gyermekkora óta dédelgetett álmát, és megépítheti a saját hajóját.



A jelenleg 58 éves Tolhurst ez év elején fejezte be álmai vitorlását, mely szabadidejét és pénzét egyaránt felemésztette a projekt kezdete óta eltelt több mint két dekád alatt.



Mi tartott ennyi ideig? Nos, a hajó nemcsak amolyan összeeszkábált lélekvesztő, hanem egy valódi remekmű, melyet Tolhurst Naidának keresztelt el az után a halászhajó után, melyen az első felesége született.



„Hajót építeni hasonló érzés ahhoz, mint amikor gyermeked születik.” – mondta Tolhurst elérzékenyülve családjának és barátainak a vízre bocsátás napján. A történetnek azonban itt még nincs vége, a férfi nem elégszik meg azzal, hogy az oly sok éven át épített vitorlás végre vízen van. A tervek közt Nagy-Britannia megkerülése, majd egy világkörüli út is szerepel. „Új utazás kezdődik.” – vallja, és remélhetőleg így is lesz.



 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top