Ananászos csirkenyársak

2011. 08. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemellfilé

1 kisebb citrom

bazsalikom

ananász

10 dkg sajt

olívaolaj

rózsabors

Elkészítés:

A csirkemellet megmostam, majd vékonyra vágtam, hogy könnyebb legyen feltekerni. Reszeltem a szeletekre egy kevés sajtot, megszórtam apróra vágott bazsalikommal, majd feltekertem. A tekercseket szeletekre vágtam, így helyes kis csigákat kaptam, amiket nyársra tűztem és a citrom kifacsart levével megöntöztem. Egy-egy csiga közé felszúrtam egy ananászdarabot. Sóval és tört rózsaborssal ízesítettem.

Egy serpenyőben olajat hevítettem, majd a nyársak mindkét oldalát aranyszínűre pirítottam. Készíthetjük grillen is, úgy diétásabb.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top