Bahama para, avagy hogy csináljunk poklot a mennyországból?

2011. 07. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy életben csak egyszer érhet valakit akkora szerencse, hogy két hetes mediterrán nyaralást nyer és rátalál a nagy szerelem egy dúsgazdag és nem mellesleg igen jóképű pasi személyében.   Valószínűleg egy életben csak egyszer érhet valakit akkora balszerencse, hogy álomnyaralása egy nap alatt rémálommá válik és a nagy Ő is csúnyán elbánik vele. Mindkettő velem esett meg, mindkettő 14 nap leforgása alatt.

Először kiakadtam, toporzékoltam, aztán mély depresszióba süllyedtem. Átestem önsajnálaton, dührohamon, síró- és nevetőgörcsön, de mindhiába: ezt csakis én rontottam el… Luxusnyaralást nyertem, minden földi jóval és a Bahamákon két nap alatt rám talált a nagy szerelem, ráadásul egy dúsgazdag, szuperpasi személyében. Kell ennél több? Végtelenül boldog voltam mindaddig, amíg Álompasi (nevezzük így…) el nem vitt egy meghitt, romantikus helyre, ahol minden tökéletes volt, egyet kivéve: a tengeri herkentyűket a kelleténél egy kicsit tovább tárolták, az én gyomrom pedig nem bírta a strapát…

Csúnya ilyet bevallani, de Álompasi végignézte hányásrohamokkal tarkított gyomorgörcsös kínjaimat, melyekhez sem a kisestélyi, sem a magamra erőltetett bárgyú mosoly nem segített. Nincs mese: orvost kellett keríteni, de ez korántsem volt olyan egyszerű. Egyetlen fehérköpenyes ember sem akart velem szóba állni (már amikor tudtam beszélni), ugyanis az utazás előtt nem kötöttem biztosítást. Piros körömcipő, hajvasaló és arcmaszk mindig van nálam, de biztosítás??? Minek az? Ez lett a vesztem… Álompasi, látva a belőlem „visszaköszönő” vacsorát, az elmosódott sminkemet és a kócos fejemet „ottfelejtett” a kórházban. A kezelésre ráment az összes pénzem, a nyaralás többi napját pedig egy bahamai kórház cseppet sem bizalomgerjesztő szobájában töltöttem.

Hazautaztam. Természetesen Álompasit ma már nem sajnálom és valószínűleg a tenger gyümölcsei eledel mindezek nélkül is kibabrált volna velem, azonban azt igen, hogy felelőtlenül, biztosítás nélkül utaztam el életem nagy nyaralására. Valószínűleg még a legolcsóbb utasbiztosítás megkötésével is megúsztam volna a bahamai kórház „vendégszeretetét” és talán ha előbb kerülök orvoshoz Álompasi sem lép le szó nélkül… Tanulság? Ha két hét felejthetetlen nyaralásra vágysz, köss biztosítást, ezzel talán még az Álompasidat is megfoghatod!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top