Játssz velünk! Miről árulkodnak a napocskafirkák?

2011. 07. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

Gondoltad volna, hogy azok az aprócska firkák, melyeket unalmunkban, kiegészítő tevékenységként a füzet sarkaira, jegyzetekbe, könyvekbe rajzolgatunk sok mindent elárulnak rólad? A sok száz közül most egyet kiragadunk és elemezzük: játssz velünk!

Rengeteg ember firkálgat napocskákat, hol egyszerűbbet, hol bonyolultabbat, hol apróbbat, hol nagyobbat, és hogy mit jelent? Elsősorban azt, hogy romantikus művészlélekkel állunk szemben. Ábrándozó, optimista személyiség, életereje nagy, jól alkalmazkodik, de tükrözi például ezoterikus beállítottságát is. Végy elő most egy üres papírlapot, ragadj ceruzát vagy tollat és rajzolj egy napot! Milyen lett?

Ha a lap sarkába rajzoltad, és csak egy része látszik: vonzódsz az ezoterika, a misztikum iránt. Saját titkaidat takargatod, féltve őrzöd, azonban másokét szívesen meghallgatod és kikutatod.

Ha tökéletes kört rajzoltál napocskának: harmóniára törekszel életedben, az ezoterikus tanokat nem csak meghallgatod, de saját életedben is alkalmazod és másokat is erre buzdítasz.

Ha a nap nem kerekre, hanem inkább oválisra sikerült: megeshet, hogy az életed sem kerek és egész, azonban törekedsz arra, hogy egyensúlyba hozd, és ehhez nem vagy rest különböző misztikus tanokat segítségül hívni.

Ha a napocska sugarai egyszerű, egyenes vonalakból állnak, akkor nyíltan és őszintén beszélsz spirituális tapasztalataidról, felfedezéseidről, nem kezeled titokként, hogy hiszel a misztikumban.

Ha a rajzodon a nap sugarait háromszögekként jelenítetted meg, akkor csak bizonyos személyekkel beszélsz az ezoterikával, spiritualitással kapcsolatos élményeidről.

Ha a napocskának emberi ábrázatot is rajzoltál (szemet, szájat), akkor megtapasztalásaid középpontjába mindig az embert helyezed. Az egyes tanok csak akkor keltik fel érdeklődésedet, ha azt számodra hiteles forrásból, hiteles embertől hallod, de mindemellett játékos, néha gyermeki gondolkodás jellemez.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top