Gesztenyerolád

2011. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tésztához: 6 tojássárgája, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 tojás felvert habja, 1/2 kávéskanál sütőpor

Krémhez: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliapuding, 4 dl tej, 15 dkg gesztenyemassza

Töltelékhez: 35 dkg gesztenyemassza

Tetejére: kb. 20 dkg étcsokoládé tortabevonó

 

Elkészítés:

A 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskótamasszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, majd még melegen felcsavarjuk. (Én egyben sütöttem meg, nem választottam ketté, illetve gáztepsiben!)

A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött megmelegítjük a csokoládét, majd bevonjuk vele a piskótaroládot. Kihűlés után szeleteljük. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenyerolád külseje szép fényes lesz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top