Majonézes kínai kel

2010. 08. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 60 dkg kínai kel 1 kis pohár natúr joghurt 2 evőkanál majonéz 1 evőkanál porcukor 1 darab keményre főtt tojás kevés só

 Elkészítés:

Vékonyan felszeletelem a kelt, majd egy picit megsózom. Ezután a joghurtot, majonézt és a porcukrot simára keverem, majd hozzáadom a nagyon apróra vágott, keményre főtt tojást és ráöntöm a kelre. Ezután beteszem a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha valakinek éppen nincs otthon joghurtja, elkészítheti tejföllel is. Ha úgy  tűnne, hogy nem elég híg az öntet, nem kell megijedni, mert közben enged majd levet. Bármit lehet mellé adni, sült húst, rántott sajtot, bundás kenyeret, én most a donnás receptekből tanult sajt fasírtot készítettem hozzá.
Gyakran készítem ebédre is, mert nagyon könnyű és  üdítően  hat. Remélem, hogy lesz, akinek elnyerte a tetszését.      

Jó étvágyat és jó főzést kívánok!

Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top