Eper vajas-leveles tészta batyuban

2010. 08. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 adag leveles tészta (lehet készíteni, de lehet bolti is) eper porcukor tojás

Leveles tészta készítése:

Hozzávalók a tésztához:  15 dkg margarin 20 dkg liszt 1 db tojás a tésztába 1 teáskanál ecet vagy citromlé, pici só langyos víz szükség szerint

A vajas-leveles tészta készítése a következő: A lisztet, tojást, sót, ecetet és a szükséges langyos vizet rugalmas tésztává összedolgozom, majd kinyújtom, és a margarint a közepére feldarabolva ráhalmozom és betakarom a tésztával, illetve összehajtogatom, majd a hűtőbe teszem és 20 percenként 3-szor nyújtom és hajtogatom.

Az utolsó alkalommal kb.2-3 mm-re nyújtom a tésztát, amit kb.10x10 cm-es négyzetekre vágom. Majd minden darabra egy epret teszek a csúcsával felfelé helyezve, és beburkolom a tésztával, csúcsait középen összefogva. Végül felvert tojással körbekenem a kis batyukat. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített, mérsékelt hőfokú  sütőben  25-30 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt enyhén porcukrozom. Ebből az adagból nekem 16 darab lett. Gyakran szoktam előre készíteni a tésztát, és amikor kedvem van, akkor bármihez fel tudom használni. (Krémes, sós stangli, vagy éppen epres batyu készülhet belőle).

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen!  Továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top