Nyaralás utáni bőrápolás

2010. 08. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Sokan nem is gondolnak bele, hogy mennyire oda kellene figyelni testünkre és bőrünk védelmére is. Felelőtlenül a legkritikusabb órákban is kifekszenek napozni a legnagyobb UV-B sugárzás közepette a tökéletes barnaság érdekében. Mások ugyanakkor a mesterséges barnulást választják már-már megszállott módon.
 
Ha valamilyen baleset folytán leégünk, rég bevált gyógyírként a hűtőből előkerülő natúr joghurtot vagy a nyers tejet ajánlják; valószínűleg nagyanyáink is ezt tették volna. Nemcsak hűsítik a bőrfelületet, hanem gyógyító hatásuk is közismert. Ezenkívül használhatunk bőrnyugtatóként orbáncfűolajat, kamillateát vagy lenolajat. Legfontosabb lépés a továbbiakban a hidratálás, mely során a kiszáradt bőrt kezeljük. Ezt nem csupán a tengervíz, de az uszoda klórja is eredményezheti. Használjunk tiszta vizet, herba- vagy gyümölcsteákat a kezeléshez. A bőrradírozásról sem szabad elfeledkeznünk. Nem túl vonzó látvány a lehámlott bőrfelület, sőt az elhalt rétegek megnehezítik az alsóbb rétegek megújulását, így akadályozva a bőr optimális működését. Ezután célszerű ápolni, de testápoló vásárláskor törekedjünk a megfelelő típus kiválasztására, amely bőrtípusunkhoz a leginkább igazodik. Nemcsak különböző szerekkel érhetjük el a szép bőrt, hanem étkezésünk is hozzásegít. Fogyasszunk szardíniát, lazacot, tonhalat, kagylót, lencsét, babot. Ezek rengeteg tápanyagot tartalmaznak, javítják a sejtek energiaellátását és fiatalon tartják azt. Végül a vitaminok is jó szolgálatot tesznek: a C és E-vitamin pótlásáról ne feledkezz meg a bőröd érdekében!
 
Nyaralás ide vagy oda, nem csak egy-egy leégés vagy bőrprobléma esetében érdemes ápolni bőrünket, hanem az év minden napján!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top