Lélegzetelállító kertek

2011. 07. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A természet és az ember összhangja talán egy kert csodálatos kialakításakor tud a legjobban megnyilvánulni. Ez a tökéletes harmónia a világban már nagyon sokszor megnyilvánult, így mi sem hagyhattuk ki tárházunkból. A világ legcsodálatosabb kertjei közül mutatunk be néhányat.

Kozmikus elmélkedések kertje – Skócia

Egy évben mindössze egyszer nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a „kozmikus elmélkedések” kertje, melynek megalkotásában nagy szerepet játszott a különböző tudományok tisztelete és természetesen ismerete is.

Keukenhof kert – Hollandia

Példátlan vagyonokat emészthetett fel a világ leghíresebb kertjének kialakítása, melyben a szivárvány minden színében pompázó virágok ezreit csodálhatják meg az idelátogatók. A kert csaknem 7 millió tulipánnak ad otthont, melyek között különleges nemesített fajok is találhatók.

Suan Nong Nooch – Thaiföld

A turisták által igen közkedvelt kert a thaiföldi Pattayában található. A csodálatos panoráma és a varázslatos kert egy tündérmese színhelyét idézi. A lélegzetelállító növényvilágon túl Suan Nong Nooch számtalan thai stílusú házikónak is helyet ad, de több étterem és uszoda is található itt. 1980 óta bárki megcsodálhatja a kertet és ma már naponta csaknem kétezren meg is teszik. Az érdeklődőket nemcsak a látvány ejti itt rabul, de a thai kultúra is, melynek a kertlátogatás során szinte minden részletét megismerhetik.

Jardim Botânico de Curitiba – Brazília

Brazília legnagyobb botanikus kertjét 1991-ben nyitották meg a francia kertek mintájára. A csodálatos növények mellett vízeséseket és tavakat is kialakítottak a nagyobb hatás kedvéért, de a 458 négyzetméteres üvegház bejárása is attrakciószámba megy a látogatók körében. A mintegy 240 ezer négyzetméteren elterülő, különleges növényekkel teleültetett kert bőven tartogat meglepetést a kirándulóknak, ha eljutsz egyszer Brazíliába ezt ne hagyd ki!

Butchart kertek – Kanada  

Az ötven hold területű kert egész évben varázslatos. Legyen akár nyár, akár csípős téli hideg, a gyönyörűen gondozott növényzet között sétálva, vagy a vízesés robaját hallgatva el sem hiszed hogy ez a valóság!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top