Ostoros kalács

2008. 09. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 90 dkg finomliszt, 7 dkg élesztő, 9 dkg cukor, 3 kanál étolaj, 4 1/2 dl  tej.

Töltelékhez: 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 ek. kakaó.

 

Kovászt készítünk az élesztőből, a tojásfehérjéket felverjük, beletesszük a 90 dkg lisztet, a 3 kanál olajat és a kovásszal összedolgozzuk. Elosztjuk 6 részre, amikből gombócokat formálunk. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük. A gombócokat egyesével kisodorjuk, a töltelékkel megkenjük, összetekerjük és kettesével összefonjuk. 2 órát pihentetjük, majd 3 tojássárgájával lekenjük és 220 fokon elő melegített sütőben megsütjük.

 

Jó étvágyat!

 

Köszönjük szépen Dobsa Bernadettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top