Hozzávaló:
20 dkg finomliszt
5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban
1 csapott evőkanál só
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál szárított bazsalikom
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó
2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom
1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika
2 tojás
1 dl olvasztott margarin
1 dl joghurt
fél dl tej
1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffin tepsi 12 horpadásába egy-egy papír kapszlit teszünk.
Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffin tepsibe.
A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.
Köszönjük szépen Tóth Isvánnénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!