Pizzás muffin

2008. 07. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávaló: 20 dkg finomliszt 5 dkg frissen reszelt parmezán és pizza mozzarella fele-fele arányban 1 csapott evőkanál só 2 kávéskanál sütőpor 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál morzsolt oregánó 1 kávéskanál szárított bazsalikom 2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, fekete, magozott olajbogyó 2 evőkanál apróra vágott, lecsepegtetett, olajban eltett, aszalt paradicsom 1 evőkanál apróra vágott, sós pácban eltett, lecsepegtetett, csípős hegyes paprika 2 tojás 1 dl olvasztott margarin 1 dl joghurt fél dl tej 1 duci gerezd fokhagyma, összezúzva Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a muffin tepsi 12 horpadásába egy-egy papír kapszlit teszünk. Az első 9 hozzávalót belerakjuk egy nagy tálba és összekeverjük. A többi hozzávalót egy mérőkancsóba tesszük, kézi habverővel összedolgozzuk, majd átöntjük a tálba. Az egészet fakanállal nem túl alaposan összedolgozzuk - nem baj, ha a tészta kicsit csomós marad -, majd kiadagoljuk a muffin tepsibe. A muffinokat 20 perc alatt megsütjük.

Köszönjük szépen Tóth Isvánnénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top