Töklekvár

2009. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnások!

Itt a tökszezon. Lehet belőle levest főzni, főzeléket készíteni és amikor már annyi terem, hogy nem tudjuk hová tenni, akkor lehet lekvárt főzni. Ízre az almalekvárhoz hasonlítható leginkább. nagyon finom palacsintába, de mindenféle süteménybe, mint töltelék kiváló. Amikor én először készítettem, a családom azt hitte, hogy almalekvárt esznek, mert annyira hasonló az ízük. Jó kísérletezgetést!

Hozzávalók: Gyalult főzőtök, ízlés szerint cukor, fahéj, szalicil a tetejére.

A tököt egy lábasban a fűszerekkel együtt feltesszük főni és állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg el nem fövi a levét és be nem sűrűsödik. Ekkor üvegekbe töltjük és a tetejére egy kis szalicilt szórunk, majd lezárjuk az üvegeket és egy napra száraz dunsztba tesszük.

Egészségetekre!

Köszönjük szépen Csó Jánosné Fazekas Ibolyának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top