Bizarr éttermek a világból

2011. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Erősen szelektálnunk kellett, hiszen a világ legmeghökkentőbb éttermei között több is akadt, mely még a mi igen edzett gyomrunkat is megviselte. Azért az így összeállított lista is megér egy misét: mielőtt ezekre a helyekre betérnénk különben sem árt egy imát elmormolni!

Vacsora az égben

A belgiumi étteremben egyszerre csak 22 ember étkezhet nyugodtan, már amennyire nyugodtnak mondható a föld felett 45 méterrel lebegő vendéglátóhely. A speciális asztalt és székeket daruval emelik a magasba, a vendégek pedig még csak tüntetőleg sem hagyhatják el a helyszínt, ha nem ízlik a felszolgált étel! Öveket bekapcsolni és vigyázz nehogy leessen a villád!

Sötétben tapogatózva

Ázsia első, de talán nem utolsó „sötét étterme” 2006-ban nyitotta meg kapuit a kínai Pekingben. Nem csak a falakat festették feketére, de a lámpákat is lekapcsolták, és természetesen nem azért, mert a villanyszámlán szeretnének spórolni. Az érzékszerveink közül ha egyet kikapcsolunk – jelen esetben a látást – a többi sokkal kifinomultabban kezd működni, így a vendégek olyan ízeket és illatokat is érezhetnek, melyeket lámpafénynél talán soha! A felszolgálók speciális éjjellátó szemüvegekben találják meg az asztalokat és szolgálják fel az ételt. Bármilyen lámpa, világítóeszköz, de még a mobiltelefon használata is tiltott.

 

Vacsora a víz alatt

A világ első és egyetlen víz alatti éttermével Maldív-szigetek dicsekedhet. Igazi különlegességnek számít, ahogy vacsora közben halak nézik ki az ember szájából a falatot. Az Indiai óceán hullámai alatt öt méterrel, a kristálytiszta vízben épült étterem varázslatos panorámájára sokan kíváncsiak, így rendre megtöltik azok a vendégek. Korábban már írtunk róla bővebben, ITT olvashatod!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top