20 profi szépségtipp 1.

2009. 03. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kezdjük a sminkkel: 1. Erősítsünk rá a szemöldökünkre! Ahogy a sztárok, mi is gyakran esünk abba a hibába, hogy annyira kicsipkedjük szemöldökünket, hogy a végén már csak egy szőrcsík marad belőle. Azonban lehet rajta vastagítani: ehhez választhatunk színezett szemöldökzselét vagy szemöldökceruzát. Csak vigyázzunk az arányokra! Optikailag úgy is dúsíthatjuk szemöldökünket, hogy felfelé fésüljük.

2. Titkos spongyatrükk A profi sminkesek nedves sminkszivaccsal viszik fel a bőrre a folyékony és krém állagú alapozót – méghozzá egyszerre és természetesen jól elkenve. Ha ugyanis langyos vízzel benedvesítjük a szivacsot, sokkal jobban megtapad majd az alapozó arcunkon.
3. Mint egy heves csókolózás után A sztárok többsége az ajakra pöttyintett, szexi rúzsozást kedveli. Fogjunk egy mélyrózsaszín rúzst, az ujjunkkal kenjünk le róla egy csipet színt, és finoman ütögessük bele ajkainkba. Így csábos, csókos hatást érhetünk el.
4. Amikor megolvad a maszk Sok sminkművész maszkkal borítja be szuperkliensei bőrét, amitől elbűvölően ragyognak. Először vigyük fel a maszkot, majd hajszárítóval melegítsük rá bőrünkre. Ez egyrészt jó érzést ad, másrészt a meleg mélyebben juttatja a bőrbe a tápanyagokat.

5.  Profik a maszat ellen Bármily meglepő, még a profik is követnek el hibát. Ilyenkor persze gyorsan nekiállnak eltörölni a nyomokat – ehhez pedig nem közönséges, kerek fejű vattapálcikát használnak, hanem olyat, amelynek a vége kihegyezett. Ezekkel ugyanis sokkal precízebben lehet kijavítani a bakikat.

6. Perfekt tömörítés A sztárok sminkesei maratoni távokat rohannak le a fotózások és a divatbemutatók helyszínei között. Hogy a mázsás sminktáska súlyán könnyítsenek, nem cipelnek magukkal harmincféle korrektort, hanem mindegyikből rákennek egy pöttyöt a púderkompaktjukra – és máris kész a könnyen és gyorsan szállítható színpaletta a gyorsjavításokhoz. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy ne legyen túl krémes a festék, amit a kompaktunkra kenünk, nehogy szétmaszatolódjon.
7. Nedves applikátorral oltári hatás Mindig rácsodálkozunk, hogy milyen mélyen árnyalt és harmonikus a sztárok szemfestése. A titok nyitja nem más, mint az, hogy mielőtt az applikátorunkat belemerítjük a festékbe, nedvesítsük be egy kis vízzel. Ezzel az apró trükkel szuperszexi pillantást varázsolhatunk magunknak.
8. Hamisítsunk tökéletes bőrt A hírességek bőre sem mindig tökéletes, akárcsak a miénk. A profi sminkesek ezek orvoslására speciális szépségelegyet készítenek: összevegyítenek egy csepp alapozót, arcápolót és fénykrémet. Ha fehér a bőrünk, használjunk pink fénykrémet, ha pedig kreolbarna, aranyat.
9. Reggelig éberen A reggelig tartó smink titka nem más, mint az, hogy egy vékony szemkihúzóval végighaladunk alul-felül a pillavonalon, majd a műveletet színben megegyező árnyékolással egészítjük ki.
10. Lábábránd Egy hollywoodi körömszakértő könnyű olajjal vonja be a modellek lábát, mielőtt a kifutóra lépnének. A finom készítmény lényege, hogy beivódik a mély rétegekbe, felfrissíti a száraz bőrt és különleges fényt is ad neki. További nagy előnye, hogy elfedi az apró bőrhibákat, ha esetleg nem jutott volna időnk a pedikűrözésre.
11. Szép, mint egy festmény A kamera felvillanó fényében nem csak a ruha lesz áttetszőbb, hanem sajnos a bőr is zsírosabbnak hat. A sztárok fényképezkedéskor egy mázsa púdert viselnek az arcukon. Annak érdekében, hogy elkerüljék a bohóceffektust, egy vékony kendőt helyeznek a sztár arcára, és ezen keresztül viszik fel a púdert. A kendő ugyanis kiszűri a felesleget, így megvilágításkor a bőr éppen megfelelő állapotban lesz. Ezt persze magunknak igen nehéz kivitelezni, de már azzal is rengeteget segíthetünk a dolgon, ha púderezéskor jól lerázzuk az ecsetet, és inkább többször futunk neki a műveletnek.
12. Szemezés mesterfokon Bármily hihetetlen, de létezik egy apró trükk az olyan szemkihúzásra, amely sosem csúszik el. Amikor a profi sminkesek különlegesen pontosan akarják megrajzolni a szem vonalát, gumiszalagot tekernek a szemceruza köré, mert azon nagyon jól megtapadnak az ujjaik. De olyan ceruzát is vásárolhatunk, melyen gyárilag rajta van a gumigyűrű, azonban ezt egy sima befőttesgumival helyettesíthetjük.
13. Pont, pont vesszőcske Nincs is annál lehangolóbb látvány, mint amikor egy közeli paparazzofotón a sztár szempillája csomósan összeragad. Ennek elkerülése érdekében a „nagyok” az ecsetet végighúzzák egy törlőkendőn vagy a tubus oldalán, és csak ezután veszi kezelésbe a pillákat – méghozzá oldalsó irányban, hogy hosszabbnak mutassanak.

(Legközelebb azokról a trükkökről olvashattok, melyekkel hajunkat varázsolhatjuk széppé)

Kapcsolódó anyagok:

$$2702$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top