Tarhonya rakottas

2009. 03. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 20-25 dkg tarhonya, 2 evőkanál olaj, 4 tojás, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, késhegynyi pirospaprika, só 2-3 szem burgonya,  füstölt kolbász vagy virsli, 2 kisebb fej vöröshagyma, sajt a tetejére.   A tarhonyát kevés olajon rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük 8 dl vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát és a karikára vágót kolbászt ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés olajon összekeverjük a tojáskarikákat és késhegynyi piros paprikát föleresztjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és jól felforraljuk.

Tűzálló tálban lerakjuk a vékony karikára vágott hagymát soronként lerakjuk a tarhonyát, és a mártásos tojást, tetejét reszelt sajttal megszórjuk  majd forró sütőben átsütjük. Tálaláskor céklasalátát adunk hozzá. A tál alját érdemes picit étolajjal kikenni, és a krumplit nagyon apróra vágd különben nem fő meg mire a tarhonya elkészül.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Vasné Klárinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top