45 éve hallhattuk először a Muzsika hangjait

2010. 11. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1965-ben az év legjobb filmjének kiáltották ki A muzsika hangját, mely az akkori 38. Oscar díjátadón meg is nyerte a legjobb filmnek járó arany szobrot. A szereplők akkor még szinte ismeretlenek voltak. Julie Andrews és Christopher Plummer is épp csak karrierjük elején voltak, mikor elkezdték forgatni minden idők egyik legkedveltebb filmjét. Azóta eltelt 45 év, és az egykori színészek máig úgy nyilatkoznak, hogy a Muzsika hangja tette őket igazán nagy sztárrá. Pedig Andrews egy évvel korábban már Mary Poppinsként volt ismert a nagyközönség előtt. A 16, majdnem 17, Dó-Ré-Mi, Kedvenc képeim, Havasi gyopár és a Valami jó című dalok azok, melyek mind a mai napig a legtöbbeknek egy pillanat alatt ott szól a fülében, és önkéntelenül is dúdolni kezdjük, ha csak eszünkbe jut. Nem számít, hogy túl vagyunk az 60-on, vagy még a 30-at sem értük el, mert a mai napig klasszikusnak számító filmet generációról generációra minden régi és új néző szívesen veszi elő újra és újra egy családi mozizás kedvéért.

Az idén 45. születésnapját ünneplő film kedvéért az egykori szereplőgárda is összegyűlt a híres kibeszélő show háziasszonyával, Oprah Winfrey-vel, hogy megosszanak a rajongókkal néhány történetet az egykori forgatás idejéből.

Christopher Plummer, aki Von Trapp kapitányt alakította, elmesélte, hogy az akkor 28 éves Julie Andrews-nak igazán nehéz volt ellenállni, és csak azért nem hívta akkoriban randevúra, mert Andrews boldog kapcsolatban élt, és csupán néhány héttel korábban szülte meg gyermekét. Persze nem csak Plummernek vannak érdekes történetei a film kulisszái mögül. Ahét Von Trapp gyereket alakító színészek is megosztottak néhány komikus történetet.

Charmain Carr, aki Lizát, a legidősebb lányt alakította a filmben, elmondta, hogy a film forgatása során valójában már 21 éves volt, nem pedig 16, így nagykorúnak számított. Éppen ezért filmbéli apja úgy látta, hogy eljött az ideje, hogy “lányát” beavassa az alkoholfogyasztás rejtelmeibe. Azonban lehet, hogy az italhoz már elég idős volt, ahhoz mégsem, hogy filmbéli öccsét túlnője. Nicholas Hammond, aki Friedrich-et, a legidősebb fiút alakította, nevetve mesélte el, hogy a forgatás során hirtelen olyan gyors növésnek indult, hogy Carrnak, a nővérének minden közös jelenet alkalmával egy dobozra kellett állnia, hogy valójában is magasabbnak tűnjön “öccséhez” képest. A muzsika hangjainak sikerét sok mindennel lehet magyarázni. Ott vannak a szerethető karakterek, a kiváló zene, a szívmelengető történet, és persze Julie Andrews, aki nélkül a film nem lett volna ugyanaz, de bármi legyen is a titok, tény, hogy a  filmmegjelenése óta a képernyő elé ragasztja a nézőket.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top