A legbüdösebb nyaralóhelyek

2011. 07. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha nyaralást tervezünk, számos faktort figyelembe veszünk, de a várható szaggal csak kivételes esetben foglalkozunk, pedig igencsak megkeserítheti az utazást, ha orrfacsaró bűzben kell tölteni jól megérdemelt szabadságunkat. Épp ezért az egyik utazási portál összeállította a legbüdösebb nyaralóhelyek listáját, amin meglepő tételek is szerepelnek.

A lista első helyén a mexikói Cancún áll. A kitűnő strandjairól és pezsgő éjszakai életéről ismert üdülőhelyről senki nem gondolná, hogy egyáltalán felmerül vele kapcsolatban a bűz fogalma. A valóság azonban az, hogy nem kis problémát jelentenek a hotelek közelében futó szennyvízcsatornák.

A második helyen Velence áll szezonális jelleggel. Különösen a nyári hónapokban okoz ugyanis kellemetlen élményt a város szerencsétlenül tervezett szennyvízhálózata, mely közvetlenül a csatornákba pumpálja a szennyvizet.

A harmadik legbüdösebb hely cseppet sem megtisztelő címét az új-zélandi Rotorua nyerte el. A város hőforrásairól híres, de leginkább azok hidrogén-szulfid tartalmáról. A kén-hidrogénként is ismert, záptojásszagú gáz olyan átható bűzt kölcsönöz a településnek, hogy azt gyakran illetik a Kénváros gúnynévvel.

 

A Nagy-Britanniában található St. Helen Auckland szintén könnyeket csal a látogatók szemébe, de nem a természeti szépségek miatt érzékenyülnek el a turisták, hanem egy helyi farm okozza a reakciót, mely rothadó hagymára hajazó bűzt áraszt a környékre. Néhányan már jelezték, hogy a szag miatt nem képesek a településen élni, a szellőztetés pedig eleve lehetetlen vállalkozás, de egyelőre nem történt változás.

A lista ötödik helyén a francia Côte d’Or áll, ami a helyi specialitástól bűzlik. Az Époisses de Bourgogne ugyanis a világ legbüdösebb sajtja, és a szaga olyan rettenetes, hogy a tömegközlekedési eszközökön tilos szállítani.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top