A növő Hold tanácsa

2010. 10. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Hold továbbra is növekszik, ezért kiegyenlített táplálkozással minden hiányjelenséget (vitaminok és ásványi anyagok) könnyebben tudsz megszüntetni. (Például a cinkhiányt.) A Hold ezt lehetségessé teszi. Hátránya, testünk is ugyanannyi tápanyagfogyasztásnál könnyebben hízik. Ügyelj arra, hogy étkezésedben az egészséges könnyű saláták és főzelékek arányát növeld.

Hamarosan megint elkezdődik az idő, amikor a megfázások és az influenza bevonul a hétköznapjainkba. Nátha, köhögés és végtagfájdalmak kínozhatnak bennünket.

Mindezen megfázásos tünetek elleni védelemként a cink mint nyomelem nagy szerepet játszik. A cinkkel időben megelőzhetjük a nagyobb bajokat. A cink erősíti az immunrendszert. A cink hiánya esetén a hajunk és a körmeink törékennyé válnak, lassabban nőnek, a sebek lassabban gyógyulnak, az ember ingerlékenyebb lesz és időnként depressziós, bőrbetegségek léphetnek fel, a fertőzésre fogékonyabbak vagyunk, éjszakai vakság léphet fel és hasmenés is sűrűbben fordulhat elő.

Hogyan jön létre a cinkhiány Ha sportolás közben nagyon megizzadunk, komoly mennyiségű alkohol fogyasztásánál is sok fogy, a dohányzásnál is sokat veszítünk belőle és a vegetáriánus étrend is cinkhiányhoz vezethet.

Ha elegendő cink van a testünkben, a hajhullásunk megáll, a sebek gyorsabban gyógyulnak, a bőrproblémák elmúlnak, a haj és a körmök növekedésnek indulnak, a hangulatunk javul, és ismét pozitívan gondolkodunk. Csökkennek a reumatikus fájdalmak, nőnek a sportteljesítmények, a gyermekek fertőzésveszélye enyhül.

Láthatjuk, hogy a cink sokkal többet tud annál, mint hogy csak a megfázásoktól védjen bennünket.

Kedd

Gondolj a lábaidra. A Hold a Halak jegyében arra int, hogy az oly sokszor elhanyagolt és lestrapált lábakkal törődjünk. Ügyeljünk arra, hogy jó minőségű cipőt hordjunk. A gyógynövényes lábfürdők, és a lábmasszázs frissítőleg és élénkítőleg hatnak nemcsak a lábunkra, hanem egész testünkre. A lábmasszázshoz használj citromolajat. Ez az aromaolaj a Halak jegyéhez van rendelve és élénkítőleg hat a testünkre. A láb reflexzóna-masszázsa különösen hatásos olyankor, amikor a Hold a Halak jegyében jár. A test bizonyos szerveit stimulálja és működésüket kímélő módon fokozza.

Szerda

A Jupiter sikeres gyógyulást hoz. Ha egy horoszkópban sok Halak, Szűz, Ikrek és Nyilas energia található, akkor azokon a napokon, amikor a Hold a Halak jegyében jár, jól tesszük, ha egyáltalán nem iszunk alkoholt. A lazító gyakorlatok, az autogén tréning, a jóga és a tánc, vízi terápiák és úszás igen jót tesznek ilyenkor. A Hold kedvezően kapcsolódik a Jupiterhez és az Uránuszhoz. Látogass meg egy természetgyógyászt vagy kezdj el egy gyógyterápiát. A lábfejen és a lábujjakon esedékes operációkat csak akkor engedjük elvégezni, ha az életmentéshez szükséges.

Csütörtök

A C-vitamin erősíti a fogínyt. Ez főleg azoknak szól, akiknek a horoszkópjában sok Kos, Bak, Rák és Mérleg energia van, fogékonyak lesznek a migrénre és fejfájásra. A Hold a Kos jegyében nemcsak hajlamosít a migrénre, hanem a fogak és a fül panaszai is felerősödhetnek. Akinek már amúgy is fogászati problémái vannak, most fokozódhatnak a tünetei. Időben előzd meg. Látogasd meg a fogorvosodat, akkor is, ha nem fáj a fogad. A C-vitamin-készítmények építőleg hatnak és egészséges foghúsról gondoskodnak.

Péntek

Erősítsd az immunrendszeredet. A Mars és a Neptun kellemetlenül kapcsolódnak egymáshoz. Nagy a veszélye annak, hogy gyulladásos és lázas megbetegedésekben lehet részünk. Főleg azokra veszélyes ez, akiknek sok Kos, Mérleg, Rák vagy Bak érdekeltsége van. A megfázást szinte alig lehet elkerülni. Fokozott immunvédelemben részesülnek azok, akik a Skorpió, Bika, és Oroszlán jegyében születtek. A Hold növekvő fázisában van. Ügyelj a táplálkozásodra, az élvezeti szerek erősebben hatnak. A munkahely stresszét jól fel tudod dolgozni egy nyugtató árpafürdővel.

Szombat

Aromaolajokkal relaxálj. Ma telihod van, a nap zavart és hajszolt lesz. Az embernek az az érzése, hogy egyszerre tíz dolgot kell elvégeznie. Az a veszély, hogy közben beleesünk a stressz csapdájába és elaprózzuk magunkat. Veszélyeztetettek a Bika, az Oroszlán, a Vízöntő és a Skorpió energiával rendelkező emberek. A stressz okozta fejfájások és feszültségek kimerítő k lehetnek. Gondoskodj a kiegyensúlyozottságodról. Tarts pihenőket. Egy rövid déli szundítás nagyon jót fog tenni. Tegyél egy aromalámpába citrom- vagy levendulaolajat. A citrom élénkít, a levendula nyugtat.

Vasárnap

Védd magad a huzattól. A Mars és az Uránusz gondoskodnak a szeles időről. Jó, ha véded magad a huzattól. Könnyen bemerevedhet a nyakad. A masszázs a nyak, a tarkó és váll tájékán akkor, amikor a Hold a Bika jegyében van, egy valóságos jótétemény. Gyakrabbak ilyenkor a nyak- és mandulagyulladások. A füleinket is védenünk kell a lármától és a huzattól, most különösen érzékenyek. Csúzfűolaj-cseppekkel megelőzhetjük a kínzó fülfájást. Különösen veszélyeztetettek a Bika, a Skorpió, az Oroszlán és a Vízöntő szülöttek.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen kiszámoltatni, hogy a horoszkópja melyik házban áll, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen vagy a 06-90-189-185 emeltdíjas telefonszámon.   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top