Amatőrök vagy beszervezett profik?

2011. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Pár napja ment csak le az első adás, a szemfülesek máris összeesküvés-elméleteket gyártanak, mellesleg nem minden alap nélkül. A csatorna válaszol a manipuláció és átverés vádjára.

Sokan kapták fel a fejüket, mikor a saját bevallása szerint testépítéssel foglalkozó Buzás Viktor énekelni kezdett a zsűrinek. Sem a közönség, sem pedig az ítészek nem erre számítottak az izmos férfi láttán, az RTL Klubnak azonban nagyon is jól jött a testépítő operaénekes, hiszen egy ilyen furcsa párosítás nagy érdeklődésre tarthat számot. A zsűri természetesen tovább is engedte. A baj csak az, hogy időközben kiderült: Buzás Viktor nem éppen amatőr műkedvelő, a róla akarva-akaratlanul kialakított képpel ellentétben. Egy profi tenorral állunk szemben, aki számtalan sikeres és nagyszabású fellépésen van már túl.

 Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Mivel egyes források azt gyanítják, külföldi mintára az RTL által felkutatott és beszervezett versenyzőről van szó, felkerestük a csatornát, ahol készségesen válaszoltak kérdésünkre:

„Buzás Viktor önként jelentkezett Magyarország egyik legnépszerűbb tehetségkutató műsorába, a Csillag Születik 3-ba. A válogatók során természetesen nem titkolta előttünk szakmai múltját, viszont tehetségét eddig sajnos csak egy viszonylag szűk műkedvelő réteg ismerhette. Viktor néhány éve abbahagyta az éneklést, és az utóbbi időszakban kétkezi munkát is el kellett vállalnia, hogy meg tudjon élni. Egy ideje testépítőként, sportanimátorként dolgozik, folytatva a hat éves kora óta tartó sportolói múltját. Most azonban adott egy utolsó esélyt magának, hogy ismét énekeljen és  az egész ország megismerje tehetségét.”

A tény, hogy a legtöbb tehetségkutató műsor hatásvadász trükkökkel és szívfacsaró történetekkel próbálja befolyásolni a nézőt, nem újdonság. Egy műsor, mely az átlag tévénéző szimpátiájára épít, nem engedheti meg magának a luxust, hogy feláldozza a biztos nézettséget a gyakran szubjektív megítélés alá eső tehetség oltárán. Nincsenek illúzióink (az olvasóknak se legyenek): színtiszta bizniszről van szó, és jó így. A népnek cirkusz kell, ahogy mondani szokás, a cirkuszhoz pedig nem elég, ha valaki jól énekel. Kell egy sztori, egy karakter, valami, ami szerethető vagy épp szánalomra méltó. Így lett világsztár Paul Potts és az aggszűz Susan Boyle is, hogy ismert példákat említsünk. De nem kell ilyen messzire mennünk, a Csillag Születik előző szériái is megállják a helyüket, ha kell egy megható történet, hiszen ki ne emlékezne Utasi Árpira, Tabáni Istvánra, vagy Mc DC-re.

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top