Bögrés-mákos sütemény

2010. 01. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:    1 bögre mák (darálva) 1 bögre cukor (darálva) 1 bögre liszt 1 bögre tej egy egész tojás egy csipet só 2 evőkanál olaj kiskanálnyi sütőpor (A "bögre" ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter)

Elkészítés: A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül. A tetejére lehet csoki mázat is tenni. A tésztába lehet citrom vagy narancshéjat reszelni.
Nagyon finom az elkészítése is pofonegyszerű, szóval ajánlom mindenkinek!

Köszönjük szépen Debreczeni Tibornénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top