Bonbonok otthon

2009. 02. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Karácsonyra készítettem őket – ha van egy szép dobozom, kidekorálom (decoupage, vagy festés) és abban ajándékozom a  bonbonokat –, de bármilyen ünnepre stílusos ajándék!

Felolvasztok tortabevonót, vajat, tejszínt, nutellát, esetleg durvára darált diót ill. reszelt narancshéjat. Rumaroma, vagy meggylikőr is mehet hozzá. Ez az alap. Ebbe tehetek rumba áztatott aszalt meggyet vagy szilvát, apróra vágva, vagy egészben. Ha egyben hagyom, akkor csak később teszem bele. Akkor a gyümölcs az édesség közepében lesz. Kávés alapot is készíthetünk,  nescaféval. Ilyenkor kevés darált kekszet teszek bele, ami felszívja a folyadékot.

Nos, ha jól összekevertem az alapot,  beteszem a hűtőbe, és ha a közepe is dermedt már, kiveszem. A széle hamarabb megkeményedik, ha laposabb tálban van, akkor érdemes néha dermedés közben megkavarni. Kiskanállal kiveszek egy adagot, vizes kézzel gombóccá formázom a közepébe nyomom az áztatott gyümölcsöt. Ha nem gyümölcsöset szeretnék készíteni, kialakítom a formát és darált dióba, esetleg kakaóporba forgatom, és kis kapszlikba (vagy papírkosárkákba) teszem  őket.

A tetejükre ha nincs belül gyümölcs, tehetünk egy negyed vagy fél diót, mogyorót.  Apróra vágott mandulapehelybe is forgathatjuk. Az alapba a fantáziánk szerint sok más finomságot is tehetünk, a tetejére is mehet fél meggy, vagy egy fél szilva, vagy bármi más. A kapszlikat hűtőben tartom, és mielőtt elajándékozom őket, kis cellofán csomagot készítek egyesével, kettesével, és ajándékba adom vagy ajándék mellé teszem... A barátaimnak nagyon ízlik...

Soha nem tudom egyformára készíteni, és az külön izgalom, hogy ha új hozzávalóval készül, vajon milyen lesz...? Fogyókúra előtti búcsúfalatnak is finom:) Jó kísérletezést!

Köszönjük szépen Kertai Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top