Bárányhús aszalt szilvával

2009. 02. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kg báránycomb, 2-3 evőkanál vaj (lehet zsír is), 4 evőkanál méz, 2 csipetnyi őrölt gyömbér, 2 csipetnyi őrölt kurkuma, 1 csipetnyi őrölt koriander, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 késhegynyi bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg  aszalt szilva.  

Báránycombot kicsontozom,darabokra vágom (kb. két gyufásdoboz nagyságúra) A felforrósított vajban gyorsan elő sütöm. Ezután két evőkanál mézet öntök rá,,beleteszem a fűszereket,,megsózom,,beleszórom az apróra vágott hagymát,,aláöntök egy pohár vizet,,lefedem és kb. másfél órán át kis lángon puhára párolom.   Ekkor beleteszem az előző este beáztatott szilvát,,újabb 15-20 perc főzés után belecsurgatom a maradék mézet,,és még 15 percig főzöm. Párolt rizst vagy kenyeret kínálok hozzá. Ezt  csakis báránycombból lehet csinálni, a birka nem jó.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Imrének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top