Bulgur-tofu saláta

2008. 12. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 10 dkg bulgur (búzatöret), 20 dkg tofu, 2 db paradicsom, 1 db zöld kaliforniai paprika, 2-3 evőkanál retek csíra, /bármilyen csírával jó/,só, bors, alma-paradicsom csatni/a sima paradicsom csatni is jó/, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál oliva olaj, ételizesítő, petrezselyemzöld.

A bulgurt 3-4 szeres mennyiségű ételizesítős vízben 7-10 perc alatt puhára főzzük. A tofut 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az oliva olajon aranybarnára pirítjuk, ha megpirult meglocsoljuk a szójaszósszal.

A paradicsomot és a paprikát megmossuk, kockára vágjuk. A megfőtt és kihűlt bulgurt sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a zöldségekkel, a tofuval és a legvégén a csatnival. Tálalásnál meghintjük petrezselyemzöldel.

A bulgur előfőzött, szárított és durvára őrölt búza szemek. Igazán nem is kell főzni. Leforrázni és állni hagyni is elegendő mert megpuhul. Nagyon sok féle saláta és köret készíthető belőle. Reform boltokban biztosan kapható és nem drága.

Nagyon finom és igazán különlegesen pikáns és egészséges salátát élvezhetünk. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Siebert Klárának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top