Hozzávalók:
1. tészta: 25 dkg liszt, 6 kanál cukor, 5 dkg margarin, 2 dkg kakaó, 1 dkg sütőpor fél dl tejbe áztatva.
2. tészta: A szokásos módon 5 tojásból piskótát sütünk.
Krém: 4 dl tej, 4 kanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin.
Az első tésztából két, a másodikból egy lapot sütünk. A krémhez a tejben megfőzzük a lisztet, vaníliás cukorral ízesítjük. A porcukrot kikeverjük a margarinnal, és ha a besamel kihűlt összekeverjük vele.
A lényeg az összeállítás! Az egyik barna lapot kenőtoll segítségével megkenjük rummal, - esetleg rumaromás vízzel, ha gyerek is eszik belőle. Rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a piskótát. Megkenjük a maradék krémmel, és rátesszük a másik kakaós lapot. Ezután a tetejét szintén megkenjük rummal, lehet kicsit bővebben, mint az alsó lapot. Végül vastagon megszórjuk a tetejét porcukorral. Ahogy a rum és a cukor összeolvad, márványos lesz a teteje.
Másnap lehet csak felvágni. Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Vörös Pálné Zsuzsának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!