Astoria szelet

2008. 12. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Megosztok veletek egy régi családi sütemény receptet. Arra lennék kíváncsi, hogy ebben a formában ismeri-e valaki, mert a környezetemben nem találkoztam még vele.

Hozzávalók:

1. tészta: 25 dkg liszt, 6 kanál cukor, 5 dkg margarin, 2 dkg kakaó, 1 dkg sütőpor fél dl tejbe áztatva.

2. tészta: A szokásos módon 5 tojásból piskótát sütünk.

Krém: 4 dl tej, 4 kanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin.

Az első tésztából két, a másodikból egy lapot sütünk. A krémhez a tejben megfőzzük a lisztet, vaníliás cukorral ízesítjük. A porcukrot kikeverjük a margarinnal, és ha a besamel kihűlt összekeverjük vele.

A lényeg az összeállítás! Az egyik barna lapot kenőtoll segítségével megkenjük rummal, - esetleg rumaromás vízzel, ha gyerek is eszik belőle. Rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a piskótát. Megkenjük a maradék krémmel, és rátesszük a másik kakaós lapot. Ezután a tetejét szintén megkenjük rummal, lehet kicsit bővebben, mint az alsó lapot. Végül vastagon megszórjuk a tetejét porcukorral. Ahogy a rum és a cukor összeolvad, márványos lesz a teteje.

Másnap lehet csak felvágni. Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Vörös Pálné Zsuzsának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top