Burgonyás pogácsa

2009. 10. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 500 g sima liszt 450 g főtt burgonya 120 g zsír 1 tojás 300 ml tej 20 g élesztő 100 ml olaj

Langyos, cukros tejben az élesztőt megkelesztjük, majd a liszthez adjuk, továbbá a sót, tojást, olajat és a tejet is. A hozzávalókat tésztává összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kisodorjuk.

A főtt burgonyát áttörjük, majd a zsírral összekeverjük, sózzuk. A burgonya felét rákenjük a tésztára, majd összehajtogatva  /mint a réteges töpörtyűs pogácsát/ 20 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük a maradék burgonyával.

20 perc után ismét kisodorjuk, majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tepsire téve a tetejét megkenjük tojással, szezámmagot szórunk rá és előmelegített sütőben /180 'C/ kb. 40 percet sütjük.

Köszönjük szépen Milinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top