Hamis tiramisu újra

2009. 10. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta (20 dkg), 2 dl főzött fekete kávé, fél liter habtejszín, 1 teáskanál rumaroma, 20 dkg natúr vajkrém, 5 evőkanál kristálycukor, keserű kakaópor a tetejére.

A fél liter (cukrozatlan) tejszínt elkezdem habbá verni, ha már majdnem jó, fokozatosan hozzáadagolom az 5 evőkanálnyi cukrot és a 20 dkg natúr vajkrémet. Amikor a tejszín elérte a kellő sűrűséget (ne legyen túl kemény, az a jó, ha egy picit folyós), félretesszük. A kávéhoz hozzáadjuk az 1 teáskanál rumaromát.

Egy tepsi (kb. 25x18  cm-es tepsi) aljára rakunk egy sor kávéba mártott (nem áztatott!) babapiskótát. Erre jön egy réteg tejszín (jó vastagon fedje be), megint egy sor kávéba mártott babapiskóta, és kenjük be a maradék tejszínnel. Tetejére cukrozatlan kakaóport szórok. Kb. 1 éjszakára hűtőbe teszem.

Ha cukrozott habtejszínt veszünk, ízlés szerint rakhatunk hozzá cukrot. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Sáfár Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top