Chillis Bab !!!Leves!!!

2008. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók (4 felnőtt részére): 60-80 dkg Sertéshús 50 dkg füstölt szalonna 3 nagy póréhagyma 1 csomag zöldhagyma 3 közepes nagyságú répa 4 konzerv "kidney" azaz "vese" bab (Fontos, hogy a levét a konzervnek öntsük le) 2 konzerv Chilis bab (Ez általában fehér bab, a levében hagyjuk, majd úgy öntjük bele a levesbe) 1 konzerv csemegekukorica 5-6 db Chili Paprika Petrezselyemzöldje 8 nagyobb gerezd fokhagyma 2 nagy fej főző, vagy vöröshagyma Fűszerek: Só, őrölt bors, kakukkfű, majoránna, rozmaring, bazsalikom (szárított fűszerek) Tészta: 2 tojás Só Liszt Elkészítés: A húst és a szalonnát felkockázzuk, a póréhagymát "karikára" vágjuk a zöldrészével együtt. Egy nagyobb lábasban fél deci étolajat felhevítünk, és a már feldarabolt hozzávalókat elkezdjük pirítani. A sárgarépát kockára, vagy szeletre vágjuk, szintén hozzátesszük. Ha elpirult felengedjük vízzel úgy, hogy a hozzávalókat ellepje. A megtisztított fokhagymát és a zöldhagymát turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk 1 ek. majoránnát, 1 ek. rozmaringot, 1 ek. kakukkfüvet, 2 ek. bazsalikomot. A chili paprika szárát levágjuk, majd a paprikákat magostól szintén a turmixba rakjuk, és kevés olajjal összeturmixoljuk. Az összeturmixolt fűszerek felét hozzáadjuk a már félig megfőtt leves alaphoz. Jól elkeverjük. A kukoricát szűrőbe tesszük, majd hideg vízzel átmossuk, eltávolítva ezzel az édes levet róla. A babbal együtt a leveshez adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 1 csomag petrezselymet durvára vágunk, és a 3/4-ét hozzáadjuk. Elkészítjük a tésztát: A két tojást felverjük, sózzuk, és a maradék petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk. Jól elkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Kemény "csipetke" tésztát gyúrunk, majd fél centi vastagra nyújtjuk. Kis pohárral köröket szaggatunk, majd a közepénél összenyomva masnit formázunk. A masnikat betesszük a levesbe főni. Közben a maradék fűszermixből (vagy a másik csomag porból) lassan adagolva, folyamatos kóstolás mellett ízlés szerint a levest készre ízesítjük... Mélytányérban, forrón tálaljuk, a tetejére durvára vágott főző, vagy vöröshagymát szórunk, ízlés szerint még chillipaprika karikákkal ízesítjük. Elkészítés Kb. 2.5-3 óra.

Köszönjük szépen Antal Norbertnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top