Hozzávalók: 80 dkg marhahús /lehet sertés is/, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg füstölt szalonna, 1-2 db paradicsom vagy lecsó, só, bors, pirospaprika, olaj vagy zsír, tejföl, ízlés szerint.
A felkockázott szalonnát kissé megsütjük. Ebben megpirítjuk a vöröshagymát, majd azon a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, sót, borsot, paradicsomot vagy lecsót teszünk bele. Mindig kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Amikor a hús megpuhult, ízlés szerinti mennyiségű tejföllel összeforraljuk.
Köretnek galuskát csinálok vagy tésztát főzök hozzá. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Rácz - Szabó Juliannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.