Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg liszt, 3 egész tojás, 6 dkg zsír, 2 dl tej, fél csomag élesztő, csipetnyi só, teáskanál cukor. Krémhez: 15dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, ízlés szerint fahéj. Az élesztőt a tejbe cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsírral szétmorzsoljuk egy csipetnyi sót teszünk hozzá, három tojással és az élesztős tejjel rétestészta keménységűre gyúrjuk. Fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet. A vajat/margarint a fahéjas porcukorral kikeverjük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, ezután felcsavarjuk és 4 cm-es darabokra szeleteljük fel. A zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk 1 cm-es közökkel. Addig kelesztjük meddig össze nem érnek. Közepes lángon sütjük. Közben 1dl tejet, 5dkg cukorral vaníliával felfőzünk. Amikor a tészta sárgulni kezd meglocsoljuk. Majd készre sütjük. Jó étvágyat kívánok!
Köszönjük szépen Takács Piroskának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.