Démonűzés házilag

2011. 03. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Időnként ránk telepszik egy fojtogató érzés, mely elnyom minket, jókedvünket letöri és rózsás helyett sötétre festi a jövőképünket. Kapálózunk, de nem szabadulunk tőle, démonaink erősen szorítanak minket. Még erősebben próbálkozunk kitörni az ördögi körből, de nem megy. Ilyenkor tanácsos visszavonulót fújni és új, friss energiával feltöltődni, például füstölők segítségével.

A füstölők eredete az ókorba nyúlik vissza, a sumérek, babiloniak, egyiptomiak is ismerték és használták illatos füstjüket. Kelet-Ázsiába a buddhista szerzetesek közvetítésével jutott el a hatodik században. Manapság már Európában is elterjedt a „füstölőzés”, melynek pozitív hatásait mindennapi életünkbe is könnyedén becsempészhetjük.

 

Kellemes hangulat

Ha egy kellemes, nyugodt estére vágyunk a napi rohanás után, jólesik egy könyvvel a kezünkben belegombolyodni a fotelbe. Halkan a háttérben lágy zene szól, esetleg egy pohár bort is elkortyolunk olvasás közben. A kikapcsoló relaxálás élményét meg tovább fokozhatjuk egy füstölő, például egy nyugtató hatású levendula meggyújtásával.  A kellemes illat hamarosan betölti a szobát, miközben mi észrevétlenül megfeledkezünk gondjainkról, bajainkról.

Meditáció

Sokan nem élnek a meditáció áldásos hatásaival, mivel nem tudnak kellőképpen ellazult állapotba kerülni ahhoz, hogy kizárják a külvilágot és így képesek legyenek önmagukra, belső rezdüléseikre figyelni. A szantál vagy mirha füstölő segíthet nekik, hogy elérjék az óhajtott meditatív állapotot.

Tértisztítás

A füstölők tértisztításra is használhatók, azonban csak azután fogjunk a művelethez, hogy rendet raktunk, kitakarítottunk. Ezután lehet meggyújtani a füstölőt, például tibetit, majd hagyjuk el a helyiséget és csak azután térjünk vissza, mikor az már leégett.

 

Vágyfokozás

Füstölők segítségével a romantikus együttlét öröme is tovább fokozható. A rozmaring, a szantálfa és az ópium füstje vágykeltő, de bármilyen olyan illatot használhatunk, amiről úgy érezzük, hogy kiváló illatos aláfestése lehet a mennyekbe repülésnek.

Fő a biztonság

Ne feledjük, hogy bármilyen pozitív hatásokkal is bírnak a füstölők, tűveszélyesek. Ezért aztán ne legyen gyúlékony anyag a közelükben, ami az izzó végtől lángra kaphat. Emellett vegyük azt is figyelembe, hogy asztmában, légzőszervi betegségekben szenvedők számára nem ajánlott a füstölőzés. Azonban ha nem szenvedünk semmilyen légzőszervi betegségben, abban az esetben is szellőzzön a helyiség, amiben a füstölőt égetjük, hiszen bármilyen illatos is, csak füst az, ami felszáll a füstölőből és ez irritálhatja a légzőszerveket, arról nem is beszélve, hogy az égés, még ha nem is lángoló formában van jelen, akkor is oxigént von el a levegőből és szén-dioxidot termel.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top