Diós kráfli

2011. 04. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 db fagyasztott leveles tészta, 15-20 dkg dió, méz, baracklekvár.

 

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát kinyújtom és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom, elkészítem a diós krémet, a diót, ízlés szerinti mennyiségben a baracklekvárt és a mézet összekeverem, és a tészta közepére teszem, majd egy kicsit ráhajtom a tésztát és kiolajozott tepsibe téve sütöm.

A meleg hatására a tészta kinyílik és a diós krém látható lesz.  (A tésztát lehet kocka alakúra is vágni, és úgy rátenni a krémet.)

A megsült tésztát porcukorral megszórom, bár az el is hagyható, de úgy mutatósabb lesz a sütemény!

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top