Gyermeknevelési tanácsadás horoszkóp alapján

2008. 05. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szülő legféltettebb kincse a gyermek, ha neveléséhez tanácsot kér, azt nem véletlenül teszi. Azért teszi, mert a lehető legjobbat akarja gyermekének, és a lehető legtöbbet szeretné kihozni belőle.

Az asztrológus ilyenkor komoly segítséget tud nyújtani a szülőknek a gyermekük megismeréséhez, de nem dolga az asztrológusnak a szülőket elijeszteni, sem pedig a most született gyermek sorsát meghatározni, hiszen még nem kell eldönteni, hogy tűzoltó legyen, vagy katona, vagy matematikus, stb.

Az asztrológusok etikája többek között így szól:

• Fogadjátok meg az alábbi tanácsokat. • Soha ne mondj szülőnek rosszat gyermekéről, hisz neki a gyermeke a legfontosabb. • Soha ne prognosztizálj gyermek horoszkópjában 3 évnél hosszabb időszakot. • A gyermek a szülőtől függ, a gyermeket a szülő neveli!!! • Emeld ki a jó tulajdonságait, hogy azokat erősítsék, és adj tanácsot, hogyan tudja nyesegetni az esetleges kellemetlenségeket. • Segítsünk a szülőnek elfogadni a gyermeket, segítsünk nevelni a gyermeket, de ne ártsunk negatív előrejelzésekkel.

Már Hippokratész számított ezzel, megfigyelte, hogy az emberi szervezet 7 évenként megújul. Hét ősbolygóról tudunk: Hold, Merkúr, Vénusz, Nap, Mars, Jupiter és Szaturnusz, képez egy szakaszt. A kisgyermek fejlődésének és a korai gyermekkornak igen erősen Hold-szerű jellege van, hiszen a hétéves periódus első eleme is a Hold. Az első 7 éves szakaszt tehát a Hold uralja, mint a fejlődés bolygója, és az első év ebből Hold jellegű.

Ebben az időszakban sajátos anyagi, mennyiségi gyarapodáson megy keresztül a kisgyermek, amelynek csak egy-egy végállomása a minőségi gyarapodás. Gondoljunk arra, hogy az első években testsúlya a többszörösére gyarapodik, közben megtanul járni, kommunikálni, stb.

Ebben az időszakban a Hold jelleg azt jelenti, hogy a gyermek az objektívet nem tudja szétválasztani a szubjektívtől. Gondoljunk csak arra, hogy a kisgyermek harmadik személyben beszél magáról!

Hold jellegű az is hogy kora gyermekkorban sajátos, bensőséges együttélés van az anyával. A gyermek-anya problematika alapvető és sorsdöntő. Milyenségét, variációit a Hold fényszögei mutatják meg.

Azt a hatást, amit kora gyermekkorban a környezet, az első benyomások kiváltanak, igen fontos, és meghatározó. Elsősorban a személyek, de a tárgyak is, a személyek viselkedése, mozdulatai, az érzelmi helyzetek, emberek, családtagok között érzelmi síkon alapvetően érintik a kisgyermeket. Természetesen leginkább az anya (Hold) az a személy, aki a gyermek közelében van, ezért a Hold a környezet kifejezője, a horoszkópban a gyermek anyját jelenti elsősorban.

Mivel a külső benyomások is a Hold alá tartoznak, ezért a csecsemőkorban a Napszerű tudatosság kialakulása előtt alapvető benyomások érnek bennünket a táplálkozás révén. Elsősorban a fizikai táplálkozásra gondolok, tehát az étkezésre, de átvitt értelmemben az emocionálisra is, az érzelmek felvételére.

Ezért a csecsemőkorban elsajátított eszközhasználat, a játékok, a manipulációk, mindaz, amivel valahogyan célt érünk, ösztönösen végigkísérnek bennünket a felnőtt korban is, és kifejeződnek felnőttkori érzelmi életünkben. Ugyanezekkel az eszközökkel reagálunk felnőttkorban is, illetve próbálunk célt elérni. A kisgyermekkori gondolati és érzelmi beprogramozottságot óriási feladat megváltoztatni! Csupán akkor sikerülhet más mintákat elsajátítani, ha a hozott viselkedési, reagálási sémánk csődöt mond, kudarcra van ítélve.

A horoszkóp Holdállása azt is kifejezi, hogy miként viszonyulunk felnőttként saját gyermekeinkhez.

S most térjünk vissza egy kicsit az elemi felépítésre:

A hétéves periódus első évét a Hold uralja: Ez a testileg lelkileg /hold/ leginkább az anyától /hold/ függő állapot, táplálkozó funkciók /Hold, mint anyatej/ gyors növekvés /hold/, az érzékelő tevékenység fejlődése, a belső élet puszta megnyilvánulásai /hold/.

A második évet a Merkúr alá soroljuk: Ekkor már kialakul az artikulált beszéd egy fajtája, a kommunikáció, a hang, a korai fogalomképzés, továbbá a test tudatos, szándékos használata, megteszi az első lépéseket, a járás tanulásától a biztonságos fogásig, például kanalat használ, kerek tárgyat pörget, stb., és az ujjak használatáig. Tanulja a gombolást, lapozza a mesekönyvet, stb.

A harmadik évet a Vénusz uralja: Ekkor alakul ki az érzéki szemléletkészség, megindul az alakítási készség, az első összhangzat játékos formája, gyermek rigmusokat dúdol, táncol, ez a korai mesekorszak, közös játékokban kontaktusteremtés, kialakul az ízlelés, a szeretem-nem szeretem, tetszik-nem tetszik, és az első infantilis bölcsis szerelem. Sokat írhatunk az Ascendensről, mert a bébi úgy reagál, ahol és ahogy a Holdja és az Ascendense van. Vizsgálhatjuk a 8. házát, amilyen jelben áll, úgy alszik, és olyan körülmények közé kellene helyezni, hogy jól aludjon. Ahol a Merkúr áll, úgy igényli a kommunikációt, olyan hangos zajt visel el, úgy beszél, vagy úgy kell beszélni hozzá. Ahol a Vénusza áll, olyan ételeket szeret, úgy eszik, és úgy kellene etetni is.

Természetesen minden édesanya nagyon szereti a csecsemőjét, ám a bébiknek ez soha sem elég! Főleg akkor nem, ha a horoszkópjukban a Hold kapcsolatban van a Plútóval, ez mutatja, hogy rettenetesen ragaszkodik az anyjához, ha csak pár napra elszakítják tőle, már súlyos traumát okozhatna a csecsemőnél.

Ugyanez vonatkozik a sírásra. Ha egy csecsemő sír, annak mindig oka van, arra oda kell figyelni, egy olyan csecsemő, akinél minden rendben van, nem sír. Hisztis csecsemő nincs, valószínűleg a nevelésébe, gondozásában kell keresnünk a hibát.

Németh Ágnes, asztrológus

Kapcsolódó anyagok: 

$$471$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top