Hozzávalók: 4 tojás 20 dkg fruktóz 1 dl étolaj 1 dl tej 20 dkg liszt 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál kakaó 1/2 csomag sütőpor
A tojássárgákat a fruktózzal habosra keverjük, belekeverjük az olajat, és a tejet, a liszttel elkevert sütőport és óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habot.
Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük a massza 2/3-át, a maradékba belekeverjük a kakaót és a fehér masszára öntjük. 180 fokon kb 45-50 percig sütjük. 10 percig még a sütőben hagyjuk pihenni. Rácsra borítjuk,és kihűtjük.
Egész Ch tartalma: 364gr CH Egész sütemény súlya: 60 dkg 60 dkg = 364gr CH 1 átlagos szelet 5dkg = 18,2gr CH
Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.