Hozzávalók: - 4 tojás - 4 ek. liszt - 4 ek. cukor - csipetnyi szódabikarbóna Piskóta tésztát készítek és 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformában megsütöm.
Töltelék: - 25 dkg túró - 15 dkg porcukor - 1 ek. tejföl - 2 csomag vaníliás cukor - 1/2 citrom reszelt héja - 2 dl Hullalá tejszín - gyümölcs - gyümölcskocsonya-por
A túrót villával áttöröm. Belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, és a tejfölt. A tejszínt kemény habbá verem, és hozzákeverem a túróhoz. Ha nem Hullalát használok, kell bele egy habfixáló is.
A kész tölteléket rásimítom a kihűlt piskótára úgy, hogy ne legyen hézag a tortaforma szélénél Kirakom a tetejét gyümölccsel. (Bármilyen gyümölcs lehet, én most ribizlit és málnát használtam.) A leírtak szerint elkészítem a gyümölcskocsonya port, ráöntöm a torta tetejére. Hűtőbe teszem, míg megdermed. Késsel körbevágom a tortaforma pereménél, kiveszem, és lehet szeletelni. Roppant egyszerű recept és nagyon finom!
Köszönjük szépen Újvárosi Dalmának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.