Hajpakolások télire

2009. 02. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ilyen téli, hidegben is nagy meg nagyobb szükségünk van hajunk gondos ápolására. Ahhoz, hogy hajunk szépen csillogjon, kellemes legyen a tapintása, és hogy könnyen fésülhető és formázható legyen, kívülről - belülről is ápolnunk kell. A megfelelő életmód, az egészséges táplálkozás mellett számos külső segítséget nyújthatunk a haj számára. Hajunk meghálálja ezt a gondoskodást. Íme néhány természetes tipp otthonra, amelyek segítenek a haj táplálásában, gondozásában:

Mézes pakolás egyszerűen Hajmosás után mézzel kenjük be a hajunkat, majd tegyünk rá fóliát és fedjük le törülközővel. 15 perc elteltével öblítsük le. Sörrel, vagy sörrel kevert vízzel is végezhetjük az öblítést.

Élesztős pakolás Egy evőkanálnyi élesztőt keverjünk össze kevés vízzel. Vigyük fel a hajra, majd 15 perc múlva alaposan mossuk le. Ettől a hajpakolástól a haj könnyen fésülhetővé válik.

Egyszerű, tojásos hajpakolás Verjünk fel két egész tojást és tegyük a hajunkra. 20 perc elteltével alaposan mossuk ki a hajszálak közül.

Pakolás zsíros hajra Keverjünk össze 1 dkg élesztőt 1 evőkanál frissen főzött, de már kihűlőben lévő kamillateával. Adjuk hozzá a pépet 2 tojás felvert habjához. Vigyük fel és finoman masszírozzuk a fejbőrbe és 20 perc múlva leöblíthetjük.

Pakolás nagyon száraz hajra Egy tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Frissen mosott hajra vigyük fel és fedjük le törölközővel, majd egy óra múlva öblítsük ki. Ha fürdősapkát használunk, akár egész éjszakára fennmaradhat a pakolás. Reggel azonban ne felejtsük el lemosni!

Száraz hajra Két deci langyos sörhöz keverjünk 2 evőkanál ricinus vagy jojoba-olajat. A már megmosott hajat masszírozzuk át vele. Extra száraz haj esetén fenn hagyhatjuk akár 20-25 percig is, miközben betekerjük, hogy melegen maradjon. Végezetül mossuk le, és kicsi samponnal mossuk át újra hajunkat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána. Remekül kondicionálja a száraz, töredezett hajat.

Töredezett, gyenge hajra Két deci  sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk bele hajunkba, majd 15 perc múlva mossuk ki belőle. A sör táplál és tartást ad a hajnak, a tojás pedig táplálja, és fényessé teszi a hajszálakat. Még a korpa távoltartásában is hatékony.

Kapcsolódó anyagok:

$$2596$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top