Halálos fenyegetések és politika az X-Faktorban!

2010. 10. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Politikai ügy lett a szórakoztató tehetségkutatóból Angliában - merülhet fel a kérdés mindenkiben, ugyanis a fantasztikus hangú, 18 éves, zimbabwei születésű, de nyolc éve Nagy-Britanniában élő Gamu Nhengut kitoloncolással fenyegette meg a hatóság, közvetlen miután a múlt heti adásban neki kellett távoznia. Hogy a kiesés és kitoloncolás ügye között valóban vannak-e összefüggések, az pusztán találgatás a sajtó részéről, a csatorna műsorigazgatója cáfol. Gamu nagy népszerűségnek örvend, nézők milliói szurkoltak neki, így már önmagában az is nagy felháborodást okozott, hogy hazaküldték. Ám amikor ezek után kiderült a kitoloncolás ténye, a fiatal lány rajongói azonnal akcióba léptek. A Facebookon már 250 ezren csatlakoztak a tiltakozó petícióhoz, a lány skóciai otthona előtt pedig több százan táboroztak le, élő "védőgyűrűt" alkotva a ház és így a család köré. Ezek után az már csak hab volt a tortán, hogy Gamu 38 éves édesanyja ellen csalás, illetve a szociális juttatások jogosulatlan igénybevétele miatt is eljárás indult.

Ekkor lépett közbe a politika: munkáspárti parlamenti képviselők fordultak hivatalos megkéréssel az ügyért felelős miniszterhez, hogy állítsa le a kitoloncolást, Gamu édesanyjának ügyvédje pedig bíróság előtt támadta meg az eljárást, mivel elmondása szerint hivatalos okmányokkal tudja bizonyítani, hogy a család a brit előírásoknak megfelelően igényelte a támogatásokat.

A 18 éves tehetség előtt nagy karrier állhat, ha nem szól közbe a kormány: kiesése előtt sokan a végső győzelmet is neki jósolták, annak ellenére, hogy egyelőre még csak a tizenkét versenyzőt jelölte ki a zsűri. Mivel Gamu Cheryl Cole csapatába került, így a döntést az énekesnőnek kellett meghoznia arról, ki költözhet be végleg a Faktor-házba, és kinek kell mennie. Az eddig népszerű zsűritag egycsapásra milliók céltáblájává vált, amikor a zimbabwei lányt kérte fel a távozásra. Mivel a sajtó azt is megszellőztette, hogy az üggyel foglalkozó miniszter kérésére küldték el a műsorból a lányt, a nézők durván Cheryl ellen fordultak. Állítólag fokozott védelem alatt áll ő maga és londoni otthona is, mivel számtalan halálos fenyegetést kapott már.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top