Hozzávalók:
1 kg halfilé 20 dkg szeletelt sajt,lehet felesbe füstölt és natúr 5-6 db nagyobb méretű paradicsom só, bors, bazsalikom olívaolaj panírozáshoz: liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A halfilét besózzuk, bazsalikommal és borssal megszórjuk. 2 órát állni hagyjuk.
Bepanírozzuk lisztbe ,tojásba és zsemlemorzsába. Mint a rántott halat kisütjük.
Majd egy nagyobb tepsit,amibe beleférnek a halszeletek, kikenünk olívaolajjal.
A halszeletek tetejére sajtlapokat teszünk, közé paradicsom ékeket,ami feltartja a sajtot.
Így borítjuk be vele a halat. Tetejét megszórjuk kevés sóval, borssal és bazsalikommal.
Ezt 200 fokra melegített sütőbe 10 percig sütjük.
Köret hozzávalói: kb. fél kgkrumpli gyufaszál vastagságra szelve kb. fél kg füstölt sonka ugyanígy felszeletelve, mint a krumpli
Összekeverjük a krumplit a sonkával, megsózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk állni.
Serpenyőbe kevés olívaolajat felhevítünk. Ebbe a krumplis-sonkás keverékből halmokat teszünk. Ellapítjuk és mindkét felét pirosra sütjük.
Igen kiadós és finom!
Jó étvágyat hozzá!