Halfilé sajtos-paradicsomos feltéttel

2010. 08. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kg halfilé 20 dkg szeletelt sajt,lehet felesbe füstölt és natúr 5-6 db nagyobb méretű paradicsom só, bors, bazsalikom olívaolaj panírozáshoz: liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

A halfilét besózzuk, bazsalikommal és borssal megszórjuk. 2 órát állni hagyjuk.

Bepanírozzuk lisztbe ,tojásba és zsemlemorzsába. Mint a rántott halat kisütjük.

Majd egy nagyobb tepsit,amibe beleférnek a halszeletek, kikenünk olívaolajjal.

A halszeletek tetejére sajtlapokat teszünk, közé paradicsom ékeket,ami feltartja a sajtot.

Így borítjuk be vele a halat. Tetejét megszórjuk kevés sóval, borssal és bazsalikommal.

Ezt 200 fokra melegített sütőbe 10 percig sütjük.

Köret hozzávalói: kb. fél kgkrumpli gyufaszál vastagságra szelve kb. fél kg füstölt sonka ugyanígy felszeletelve, mint a krumpli

Összekeverjük a krumplit a sonkával, megsózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk állni.

Serpenyőbe kevés olívaolajat  felhevítünk. Ebbe a krumplis-sonkás keverékből halmokat teszünk. Ellapítjuk és mindkét felét pirosra sütjük.

Igen kiadós és finom!

Jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top