Ízkísérlet alkalmi tudósokkal

2011. 07. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy stockholmi nagyszabású rendezvényen különleges élménnyel lepték meg az egybegyűlteket, melyben az ízlelőbimbók rabul ejtésén túl a vizuális gyönyörök megteremtését is célul tűzték ki a rendezők: meglepő vacsorát tálaltak fel a mintegy 150 fős vendégseregnek, mindezt csaknem 12 méter hosszú asztalra szervírozva.

A Stockholm Designe Week keretein belül megrendezésre kerülő gasztronómiai élvezkedés mindenkit ámulatba ejtett, az meg külön meglepetést okozott, hogy ehhez a színskála minden színét felhasználták. A vacsora során több elv követésére is megkérték a meghívott gasztrománokat: három összetevőből készíts magadnak falatot, sose használj kétszer ugyanolyan kombinációt és élményeidet oszd meg társaiddal!

 

Az ételek színek szerinti tálalása magas fokú kreativitásról és konyhaművészeti tudásról adott tanúbizonyságot, valószínűleg a felbuzgott kísérletezési kedvnek és a látványnak köszönhetően egyik pillanatról a másikra el is fogytak a monumentális asztalról a hozzávalók. A gasztronómia szerelmesei maradandó élményekkel térhettek ezután nyugovóra, ráadásul abban a tudatban hogy „tudományos” munkájukkal világhírű séfeket segítettek hozzá egy újabb Michelin-csillag megszerzéséhez. És hogy mindezt hogy?

 

A Mixology néven elhíresült különleges vacsora a közelmúltban többször, több helyen is megrendezésre került. Ezeknek a rendezvényeknek azonban érdekes hangulatot kölcsönzött, hogy a vendégek már az ajtóban laborköpenyt és jegyzettömböt kaptak, melyekkel a tudós feelinget átélve, ízkísérleteiket is gondosan le tudták jegyezni. A rendezvények során a „két legyet egy csapásra” elv érvényesül. Azon túl hogy rengeteg ember gyomra telik meg finomabbnál finomabb harapnivalóval, a vacsorát életre hívó séfek is sokat tanulhatnak a falatozni vágyók tapasztalataiból, melyeket összevetve később csodás dolgokat alkothatnak a konyhában.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top