Jerzy lesz, aki mindent visz?

2011. 04. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A vasárnap esti párbaj már csak azért is nagyon izgalmas volt, mert mindenki úgy gondolta, hogy Béci biztosra ment, ezért vitte ki magával a leggyengébbnek gondolt játékost. Mostanra azonban tudjuk, semmi sem biztos, csak a halál, Béci pedig kihívta maga ellen a sorsot és vesztett. Jerzy minden esetlensége ellenére is rendkívül szimpatikusan játszott és küzdött. Kezeit tördelve érvelt és kampányolt maga mellett, és bár Évának és Anikónak köszönhetően gyakorlatilag az egész ország Gyagyás Tódinak hívja, bebizonyosodott: talán nem ő a legintelligensebb játékos, de a szíve a helyén van.

Hogy hogyan győzhetett, arról sok elmélet született. Egyesek szerint sikerült a sógor terve, aki egész múlt héten azért kampányolt, hogy megnyerje magának Alekosz szavazóit. Ha így van, ez egyben azt is jelentené, Jerzy valójában nem is annyira erős, csak a Bécitől tartó szavazók erősítették meg.

Mások szerint Béci túltaktikázta magát. A fiatal rapper ugyanis azt gondolta, ha ketten vannak egy táborban, az megosztja a szavazatokat, így valakinek muszáj mennie, hogy meg tudják törni Alekosz és Éva szövetségét. Igen ám, de ehhez sógorát kellett kivinnie, ami viszont sokak számára nem szimpatikus, sőt egyenesen gyáva és gerinctelen húzás volt.

És van egy harmadik tábor is, ebbe tartozom én is, aki azt gondolja, ezek mind szerepet játszhattak abban, hogy Jerzy nyerni tudott, de van itt még valami, ami nagyon fontos. Jerzy az elmúlt két-három hétben, mióta Gigi nincs a villában, igen megváltozott. Elkezdett élni, megmutatta, hogy miben jó és ezzel sokak számára szimpatikussá vált. A túlélő héten igazi hősként vette az akadályokat, a Vacsoracsata hetében pedig kiderült, hogy valódi mesterszakáccsal van dolgunk, aki rajong a konyhaművészetért, és kellő alázattal is van iránta.

Bár sokak szerint a szavazások nem a párbajon dőlnek el, ez az elmélet ezen a héten megdőlt. Valószínűleg sokat nyomott a latban az is, hogy Jerzy rendkívül szimpatikusan viselkedett az este folyamán, így mellette Béci magabiztossága nagyképűsködésnek tűnhetett. Lekezelően bánt vetélytársával, aminek köszönhetően az eredmény gyorsan megfordult és aztán a végéig úgy is maradt.

Béci a ma reggeli Morning Show vendége volt, ahol elmondta, meglepődött, de annak tudja be az eredményt, hogy nem készült fel kellőképpen. El volt foglalva a főzéssel, az egész hét eseményeivel, így nem volt ideje azon gondolkodni, mit és hogyan mondjon a párbajon bennmaradása érdekében. Jerzy jobb formáját mutatta, így amitől Béci félt, bekövetkezett: nevető harmadikként sétált be a finisbe.

A vádakra, hogy nem volt fair lépés a barátját választani ellenfeléül úgy reagált, hogy valójában ők nem voltak igazi barátok, a vége felé, amikor egyre kevesebben voltak bent, óhatatlanul több időt töltöttek együtt, de ettől függetlenül Jerzynek már az elejétől kezdve voltak olyan dolgai, amik Bécinek nem tetszettek. Csakis húga, Gigi miatt nem szólt ilyenkor.

A rapper egyébként nem csalódott. Úgy érzi, hatalmas dolgok várnak még rá, a sors akarta így, hogy kint maradjon. Tőkét szeretne kovácsolni ebből a kalandból. Kíváncsi, hogy mekkora és milyen lehetőségek várnak rá a való világban.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence



Szerző

donna.hu



Scroll to Top