Juhtúrós zöldborsó

2008. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 400 gr tisztított borsó, 100 gr húsos szalonna, 1 közepes fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 100 gr juhtúró - jó a tehéntúró is, 1 dl tejszín vagy tejföl, só és bors.

A borsót megmossuk, lecsepegtetjük, a szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, vagy lereszeljük, és üvegesre fonnyasztjuk a szalonna zsírjában. Rádobjuk a zöldborsót, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben felaprítjuk a petrezselymet, a túrót simára keverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a puha borsóhoz. Éppen csak összeforraljuk. Meghintjük frissen őrölt borssal, belekeverjük a petrezselymet, és csak a legvégén sózzuk, ha kell. Barna kenyeret kínálhatunk mellé.

Ha húsok mellé kínáljuk, több tejszínt vagy tejfölt adjunk hozzá. Ha egy kevés sonkával főtt hússal maradék sült hússal vagy főtt tojással dúsítjuk, komoly egytál étel válhat belőle.

Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Turóczi Balázsné Andinak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top