Hozzávalók:
6 dl tej, 10 dkg édesített, sűrített tej, 4 egész tojás, 1 db vaníliarúd, 14 dkg kristálycukor
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a vaníliarudat félbevágjuk, egy lábasba helyezzük, ráöntjük a tejet és beleteszünk 2 evőkanál cukrot. Hevítsük fel forrásig állandó keveréssel. Ha kész, lefedjük 20 percre. Amíg hűl, addig a maradék cukrot, vagy többet-kevesebbet, ízlés szerint, tegyük egy tejforralóba 2-3 evőkanál vízzel, lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszínű lesz. A cukrot elvileg el kéne osztani 6 felé, de mivel nekem nincs formám, és féltem a csészéimet, tepsibe tettem a karamellt. A sűrített tejet fél csipet sóval, és a 4 tojással simára keverem egy külön tálban, amire ráöntöm a vaníliás, felforralt tejet, jól elkeverem, hogy egynemű legyen. Ezt a keveréket ráöntöm az előzőleg említett karamell tetejére a tepsibe. Egy annál nagyobb tepsibe kb. 1 ujjnyi vizet öntök, ebbe teszem a pudingos tepsit, amit beteszek a sütőbe kb. 45 percre. Ha megsült, tegyük 3 órára a hűtőbe, majd borítsuk ki egy tálcára.
Sok sikert kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Gál Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.