Karamellás, vaníliás sült puding

2010. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

6 dl tej, 10 dkg édesített, sűrített tej, 4 egész tojás, 1 db vaníliarúd, 14 dkg kristálycukor                                      

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a vaníliarudat félbevágjuk,  egy lábasba helyezzük, ráöntjük a tejet és beleteszünk 2 evőkanál cukrot. Hevítsük fel forrásig állandó keveréssel. Ha kész, lefedjük 20 percre. Amíg hűl, addig a maradék cukrot, vagy többet-kevesebbet, ízlés szerint, tegyük egy tejforralóba 2-3 evőkanál vízzel, lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszínű lesz.  A cukrot elvileg el kéne osztani 6 felé, de mivel nekem nincs formám, és féltem a csészéimet, tepsibe tettem a karamellt. A sűrített tejet fél csipet sóval, és a 4 tojással simára keverem egy külön tálban, amire ráöntöm a vaníliás, felforralt tejet, jól elkeverem, hogy egynemű legyen. Ezt  a keveréket ráöntöm az előzőleg említett karamell tetejére a tepsibe. Egy annál nagyobb tepsibe kb. 1 ujjnyi vizet öntök, ebbe teszem a pudingos tepsit, amit beteszek a sütőbe kb. 45 percre. Ha megsült, tegyük 3 órára a hűtőbe, majd borítsuk ki egy tálcára.

Sok sikert kívánok hozzá!

   Köszönjük szépen Gál Zsófiának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top