Ki lesz az év legrosszabb színésze?

2011. 01. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Golden Raspberry Award, vagy röviden Razzie Award gyakran jelenik meg szabadfordításban Citrom-díjként a magyar nyelvben. A díjat John Wilson hozta létre 1980-ban, hogy az Oscar-díj mellett azokra a szakmabeliekre is felhívja a figyelmet, akik kritikán alul teljesítettek.

Arany Málna díjat osztanak ki legrosszabb színész, forgatókönyvíró, dalszövegíró, rendező és film kategóriában. Ahogy az az Oscar-díjak kapcsán is lenni szokott, természetesen itt is mindenkit az első és az utolsó érdekel a legjobban: ki lesz a legrosszabb alakítást nyújtó színész és melyik film az év legpocsékabb alkotása.

Sokak szerint a tavalyi díjkiosztó volt az elmúlt 20 év egyik legemlékezetesebb gálája, mivel a színésznők kategóriájában az a Sandra Bullock kapta meg a Málnát, aki egyébként rendhagyó módon egy nappal később az Oscart is hazavitte (természetesen egy másik filmért). A színésznő sok más kollégájával ellentétben nem tartotta degradálónak, hogy megjelenjen az eseményen és a díjat személyesen vegye át. Mi több, a színpadon még humorizált is.

Az idei év jelöltjei között szerepel Jennifer Aniston a The Bounty Hunter, azaz Exférj újratöltve című filmmel, a The Last Airbender, vagyis Az utolsó léghajlító kilenc jelöléssel, de az alapítvány zsűrije a nagy népszerűségnek örvendő Twilight-trilógia aktuális részét sem kímélte, mindhárom főszereplő jelölést kapott. Ennek ellenére a csúcstartó minden bizonnyal Jessica Alba, aki egyetlen év alatt négy mellékszerepéért kapta meg a negatív jelölést.

  „A címbéli málna a tiszteletlen „megfújni a málnát” kifejezésből ered, ami körülbelül annyit tesz, mint gúnyt kifejező prüszkölő hangot adni.” – Wikipédia.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top